Şakkadanak Necmettin Batırel yine bombayı patlattı. Kriz bize işlemez dedi ekonomiyi öve öve bitiremedi

Şakkadanak Necmettin Batırel yine bombayı patlattı. Kriz bize işlemez dedi ekonomiyi öve öve bitiremedi
Daha önce “Şakkadanak 10 milyar dolar satarım” sözleriyle gündem olan ekonomist yazar Necmettin Batırel bugünkü yazısında yine birbirinden ilginç değerlendirmelerde bulundu.

Yıllar önce ekonomist Prof. Özgür Demirtaş ile çıktığı televizyon programında “Merkez Bankası’nın yerinde olsam şak diye doları satarım” sözleriyle dikkatleri üzerine çeken Türkiye Gazetesi yazarı Necmettin Batırel bugünkü yazısında yine gündem olacak bulundu.

ÖVE ÖVE BİTİREMEDİ

AKP  hükümetinin uyguladığı ekonominin son derece başarılı sonuç verdiğini ileri süren Necmettin Batırel, “Hiç korkmayın bize kriz işlemez. Sağlam bütçemiz var, sağlam hükûmetimiz var, sağlam liderimiz var. Daha ne istiyoruz!..” dedi.

"HALK ERDOĞAN''I BAĞRINA BASMASIN DA NE YAPSIN"

Bugünkü “Bu gurur hepimizin” başlıklı yazısında, 1915 Çanakkale Köprüsü üzerinden Cumhurbaşkanı Erdoğan’a övgüler dizen “Şakkadanak” Necmettin Batırel, “Türk halkı gece gündüz çalışarak vatanına hizmet aşkıyla yanan, hazinesinden tek kuruş harcamadan ülkesini böyle nadide bir esere kavuşturan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı bağrına basmasın da ne yapsın.” diye yazdı.

Her şeyin kayıt altında olduğunu belirten Necmettin Batırel, “Bütçe fazla verdiği için ekonomi rahat, büyük hizmetler kolaylıkla hayata geçiriliyor.” dedi.

“HALK SIKINTIDA DEĞİL”

 “Tüketmek için varlık lazım, demek ki halk sıkıntıda değil, ihtiyaçlarını görmek için rahatlıkla para harcayabiliyor.” diyen Necmettin Batırel, “Aslında enflasyonun yüksek kalmasında bu gelişmenin önemli payı var. Aşırı talep fiyatların yüksek kalmasını sağlıyor. Ama önemli olan sıkıntı çekmemek…” ifadelerini kullandı.

“DAHA NE İSTİYORUZ”

Necmettin Batırel, “Türkiye’de hane halkının GSYHİ’ye olan borç oranı %55 ile son derece düşük olduğu için rahat harcama yapılıyor. Buradan çıkan sonuç şudur: Hükümetin uyguladığı yeni ekonomik sistem son derece başarılı sonuç veriyor… Hiç korkmayın bize kriz işlemez. Sağlam bütçemiz var, sağlam hükûmetimiz var, sağlam liderimiz var. Daha ne istiyoruz!..” görüşünü savundu.

İlgili Haberler