Prof. Saltık Bakan Koca ve Bilim Kurulunun önüne şok gerçeği koydu. Fahrettin Koca, iki doz Biontech üzerine Turkovac demişti

Prof. Saltık Bakan Koca ve Bilim Kurulunun önüne şok gerçeği koydu. Fahrettin Koca, iki doz Biontech üzerine Turkovac demişti
Prof. Dr. Ahmet Saltık, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın “2 doz Biontech aşısı üzerine Turkovac uygulamasını başlatacağız” açıklamasına tepki gösterdi.

Gazeteci Zafer Arapkirli’nin Koca’ya sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı tepkiye yorumda bulunan Saltık, “Efendiler Politik şov zamanı çok geride kaldı, artık uyanın. Salgını YAŞAM HAKKINI dokunulmaz sayarak bilimle yönetin. Engelleri aşamıyorsanız gerekçesini kamuoyuna açıklayıp istifa edin Bakan Koca ve Bilim Kurulu (?!) üyeleri! Dönülmez ufkun akşamındasınız; masum insanlar ölüyor” sözleriyle isyan etti.

“ÇALIŞMA DÜNYADA İLK OLACAK”
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, gazetecilerin sorularını cevapladı. 2 BioNTech üzerine 1 Turkovac aşısı çalışması başlatılacağını açıklayan Bakan Koca, uygulama ile ilgili Etik Kurulun çalışmalarını tamamladığını bildirmiş, ilk uygulamanın Pazartesi günü Ankara Şehir Hastanesinde gerçekleşeceğini kaydeden Bakan Koca, mRNA üzerine inaktif aşı çalışmasının dünyada ilk olacağını sözlerine eklemişti.

“İYİCE KOMİKLEŞİYORLAR”
Gazeteci Zafer Arapkirli, bu açıklamaya, “İYİCE KOMİKLEŞİYORLAR... İşi "pilav üstü kuru" muhabbetine çevirdiler. Aşı gibi önemli bir konuyu, reklam meselesi yaparsanız içinden çıkamazsınız. Önce etkinliği ve kalitesi kanıtlansın, "neyin üstüne ya da altına" yapılacağını sonra tartışırsınız. Doktor Fahrettin Bey...” sözleriyle tepki göstermişti.

İlgili Haberler