Prof. Turan Yazgan Hocamızın yeni armağanı

Sayın okurlarım, Prof. Turan Yazgan Hocamızın otuz yıl önce kurduğu Türk Dünyası Araştırmaları Vakfı’mız, günümüze kadar milli kültürümüzün ve Türk Dünyamızın hizmetkârı olarak, değişik faaliyetlerde bulunmuştur.
Beş yüz sayfalık 92 cilt Türk Dünyası Araştırmaları Dergisi’ne ve 46 ciltlik Türk Dünyası Tarih Kültür Dergisi külliyatına
sahibiz. Ayrıca üç yüzden fazla, temel şaheser kitap ve Türk Musikisi notaları neşredilmiştir.
YÖK tarafından muadelet verilmiş Türk Dünyasındaki yüksek öğretim kurumlarımızda ve liselerimizde 4500 öğrencimizin 2000’i, parasız eğitim görmektedir.
Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de İşletme Fakültesi ve Atatürk Lisesi, Kazakistan’ın Kızılorda şehrinde, Korkut Ata Devlet Üniversitesi Türk Dünyası Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü ile ayrıca Kazak Türk Lisesi, Kırgızistan’ın Celalabat şehrinde de, Kırgız-Türk Sosyal Bilimler Enstitüsü, faaliyet göstermektedir.
Türk Dünyası Araştırmaları Vakfımız, 1994 yılından beri tertiplediği “Türk Dünyası Çocuk Şölenleri”nin on altıncısında, kırktan fazla Türk toplumlarının çocuk gruplarına mensup yaklaşık altı yüz yavrumuzun iştiraki ve çok yönlü faaliyetlerimizle bir ay önce, İstanbul’umuzda tamamlanmıştır.
Prof. Turan Yazgan Hocamızın yeni armağanını sizlere sunmadan, yirmi iki yıl önce, Türk Dünyası sevdalısı yüz yetmiş Türkçü’nün ilk defa, “Türk Dünyası” ile kucaklaşma becerisini gösterdiğini de bildirmek isterim. Sovyet yönetiminin önleyici tedbirlerini hiçe sayarak “Türk uçağını Bakü’ye indiren ilk Türk yöneticisi” unvanını kazanmış ve bizlere Azerbaycanlı kardeşlerimizle kucaklaştığımız en mutlu dokuz günü, armağan etmiştir.
Sayın okurlarım, sizlere bugün Hocamız’ın Türk Milliyetçilerine ve vatandaşlarımıza sunduğu çeşitli kültür hizmetlerinden ve daha çok Türk Dünyası ile ilişkilerimiz konusundan söz ettim. Şimdi de, ormancı arkadaşlarımızın yardımı ile Hocamızın İstanbul halkına yaptığı armağan sayılan ve her sınıf vatandaşın istifade edebileceği bir sosyal hizmetten, işletmesi Vakfımıza ait olan ‘Belgrat Ormanları içindeki Kömürcübend Mesire Yeri’mizden söz edeceğim.
30 dönüm büyüklüğündeki orman alanımızın etrafı tel örgülerle çevrili, içeride akar suları, çeşmeleri, yürüyüş yolları, çocuk parkı, kır yemek masaları, yüksek kapasiteli kömür ızgaraları vardır. Dileyenlere de kömür, mangal ve büfe hizmetleri verilmektedir.
Vakfımızın Kömürcübent Mesire yerimiz, özel kişi-grup ve kuruluşlara hizmet vermeye hazır hale getirilmiştir. Sünnet düğünleri, nişan, nikah ve düğünler, yaş günü ve her türlü kutlamalar, sosyal ve kültürel etkinlikler kır yemekleri, orman içi yürüyüş ve dinlenmeler, Dernek Vakıf ve İşletmeleri özel toplantılarını rahatça yapabilecektir.
Mesire yerimizin yönetimi, arzu edenlerin ayaküstü ikramını, özel menü belirlenerek yemekli düzenlemeleri ve her şey misafirlere ait olmak üzere piknik alanlarımızın tahsisini yerine getirecektir. Bilgi ve talepler için de, Türk Dünyası Araştırmaları Vakfı (Tel: 0212 51110 06) ile temas yeterlidir.
Sayın okurlarım, yazıma son vermeden önce, Türk Dünyası Araştırmaları Vakfı’nın yıllar boyu süren yurtiçi ve yurtdışı hizmetlerinde yardımlarını esirgemeyen milliyetçi dostlarımıza ve bütün Vakıf görevlilerine teşekkürü ödenmesi gerekli bir borç bilir, Vakfımızın kurucusu ve baş yöneticisi olan Prof. Turan Yazgan Hocamıza, hepiniz adına muhterem eşi ve yuvası ile sağlıklı yaşamlar dilerim.
Tanrı Türk’ü Korusun.

Yazarın Diğer Yazıları