Projenin arkasında Vatikan mı var?

Papa seçilen Cizvit papazı Francis, ilk yurt dışı ziyaretini Kuzey Irak’a yapacak. BBC’nin haberine göre Kuzey Irak yönetimi, ziyaret teklifinin Vatikan’dan geldiğini açıkladı.
Cizvit tarikatı, özellikle fakir ve yetenekli gençlere, kurdukları özel okullar aracılığı ile çok iyi bir eğitim vererek, Avrupa’nın en önemli siyasi ve ekonomik gücü haline gelmiştir. Güney Amerika ve Uzak Doğu’da da büyük güç sahibi olmuşlardır.
Prof. Niyazi Öktem’e göre Vatikan’ın kirli işlerini Opus Dei örgütü yürütmektedir. Vatikan’ın bankalarını da örgütün mensupları yönetmekte, kapitalizmin mantığı gereği pis işlere de karışmaktadırlar. Tüm üyelerin ortak amacı bu dünyada bir Civitatea Dei (Tanrı Sitesi) yani teokratik bir devlet kurmaktır.
Soner Yalçın’a göre Ilımlı İslam Projesi’ni de Opus Dei planlamıştır.

 


***

 


 “Peki ne ilgisi var bunların Papa’nın Kuzey Irak’a gidecek olması ile?” diyorsunuz değil mi?
Bu ilgiyi, CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray’ın Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu hakkında CHP’nin verdiği gensoru önergesiyle ilgili konuşurken ortaya koyduğu tablodan çıkardım..
Çıray, basında bir süredir Irak’ın kuzeyinde bulunan Bölgesel Kürt Yönetimi ile Türkiye arasında imzalanan yeni petrol boru hattı anlaşması ve Türkiye üzerinden Irak Merkezi Hükümeti atlanarak yapılan petrol ihracatı ile ilgili haberlerin yer aldığını hatırlattı.
Anlaşmayla Başbakan Erdoğan’a yakın iki firmanın kayrıldığını iddia eden Çıray, şu ifadeleri kullandı:
 “Anlaşmayla, Power Trans ve Siyah Kalem isimli şirketlere özel imtiyaz sağlanmıştır. Kuzey Irak’tan alınıp satılacak petrol ve ürünlerinin sevkiyatının imtiyaz hakkının Power Trans adlı bir firmaya verildiği anlaşılmaktadır. Şirketin görünen sahibi kimdir? Arkasında kim vardır? Çıkarılan doğal gazın Türkiye’ye getirilme imtiyazının ise Siyah Kalem adlı bir şirkete verildiği belirtilmektedir. Şirketin sahipleri kimdir? Arkasında kim bulunmaktadır?
Anlaşma uyarınca, T.C Devletinin bir off-shore şirketi kurduğu ve BOTAŞ, TIPIC gibi kamu kuruluşlarının içinde yer alacağı bu şirketin boru hatlarına ortak olacağı anlaşılmaktadır? Bu off-shore şirkette bazı özel sektör şirketlerinin ortak edileceği doğru mudur? Doğruysa bunlar hangi şirketlerdir?
Son dönemde ortaya attığınız ’Barış Projesi’nin bu anlaşma ile ilgisi nedir? Anlaşmayı güvenceye mi almaya çalıştınız? Kuzey Irak ile Türkiye arasında federatif bir cumhuriyet kurulmasını düşünüyor musunuz?”
Aytun Çıray, bu soruların cevabını biliyor galiba! Çünkü eğer bir isim benzerliği yoksa, Power Trans Co, bir Vatikan şirketidir ve bütün dünyada örgütlüdür!
İyi de bir Vatikan şirketi ile Tayyip Erdoğan ve Ahmet Davutoğlu’nun ne ilgisi var? Mesele de bu zaten!

 


Yusuf Tekin’in açıklaması

 


Anadolu Ajansı, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Yusuf Tekin’in Kayseri’de verdiği konferansta,  “Küresel bir devlet, dünyada söz sahibi bir ülke, bölgesel güç olmak istiyorsak üniter yapıdan vazgeçmeliyiz” dediğini bildirmişti. Ben de 18 Mart tarihli yazımda bu ifadeyi konu içinde kullanmıştım.
Yusuf Tekin bir açıklama göndererek, böyle bir ifade kullanmadığını, bütün basının  “haber kaynağı”  tarafından yanıltıldığını söyledi. İlginçtir, hem Anadolu Ajansı hem İhlas Haber Ajansı, haberi bu şekilde geçmiş ve Yusuf Tekin arayınca 10 dakika içinde durumu araştırıp özür dilemişler. Yusuf Tekin, konferansta  “küresel bir devlet” ,  “dünyada söz sahibi bir ülke” ,  “bölgesel güç”  kelimelerini dahi kullanmadığını belirterek,  “Üniter devletin devam etmesi gerektiğini, başkanlık sisteminin üniter devlet ile çelişmediğini ve üniter devletin Türkiye için bir zorunluluk olduğunu ifade ettim”  dedi.

Yazarın Diğer Yazıları