Kısıtlama karşıtları BBC muhabirine sokak ortasında saldırdı

Kısıtlama karşıtları BBC muhabirine sokak ortasında saldırdı
Deneyimli BBC muhabiri ve programcısı Nicholas Watt Londra'nın orta yerinde saldırıya uğradı. O anlar kameralara yansırken saldırganların Watt'a ''yalancı'' ve ''hain'' diye bağırdığı duyuldu.

Muhabire sokak ortasında saldırı

Korona virüs salgını tüm dünyada yayılmaya devam ederken bir yandan da çeşitli ülkelerde Covid-19''a inanmayan ve salgın yasaklarını ve aşı kampanyaları protesto eden grupların saldırı ve gösterileri de sürüyor.

Bu gösterilerden bir tanesi de dün yaşandı. Yıllardır BBC''de görev yapan ve BBC televizyonunda yayınlanan "Newsnight" adlı programın politika editörlüğü görevini de yürüten Watt, İngiltere''nin başkenti Londra''da güpegündüz saldırıya uğradı.

Sokakta yürüdüğü sırada korona virüs yasaklarını protesto eden bir gösterici grubuyla karşılaşan Watt''ın olay anında boynunda BBC''nin kurum kartını taşıdığı ve kendi yoluna gitmeye çalışırken protestocular tarafında yolu kesilerek gitmesinin engellendiği görülüyor.

Bir anda etrafı göstericiler tarafında kesilen Nicholas Watt yol kenarındaki demirlere doğru sıkıştırılıyor hatta bir noktada tartaklanıyor.

O anlarda öfkeli göstericilerin Nicholas Watt''a "yalancı", "hain" şeklinde bağırdığı da duyuluyor.

Saldırıdan kurtulmak için bir anda yönünü değiştiren deneyimli gazetecinin kalabalığın arasından koşarak kaçtığı ve daha fazla zarar görmekten polis koridorunun arkasına girerek kurtulduğu görülüyor.

BBC, olay sonrasında yayınladığı açıklamada saldırıyı kınarken polis de Nicholas Watt''a saldırıda bulunan kişileri bulmaya çalışıyor.

Öte yandan olayın videosu sosyal medyada binlerce kez paylaşıldı ve Watt''ın yaşadıkları birçok kullanıcı tarafından da kınandı. (Hürriyet)