Protokol skandalı ve Deva değil Devam…

Türkiye Büyük Millet Meclisinin kuruluşunun 100. Yılında Anıtkabir'de 23 Nisan töreni. Meclis başkanı Mustafa Şentop önde, arkasında ise Cumhurbaşkanının yardımcısı Fuat Oktay…

Mozole önündeki protokol düzeninde de aynı tablo. Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan Cumhurbaşkanı yardımcısı Oktay’ın önünde yer aldı.

Soruyorum?

  • Protokolde kim önde?
  • Cumhurbaşkanı yardımcısı mı? TBMM Başkanı mı?
  • Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Anıtkabir’deki resmi törene gitseydi TBMM Başkanının arkasında yürür ve durur muydu?

 

Değerli okurlarım,

16 Nisan anayasa değişikliği ile devletin düzeni değişti, sistemi bozuldu, rejim bozuldu ki sonucunda gördüğünüz gibi protokol rezaleti de yaşanmaya başlandı.

Meclis genel kurulunda cumhurbaşkanı adına örneğin bütçe yasasını sunma ve eleştirileri yanıtlamaya gelince Fuat Oktay cumhurbaşkanı Erdoğan’ı temsil ediyor da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının Anıtkabir’deki resmi töreninde temsil edemiyor mu?

Temsil etme yetkisi yoksa cumhurbaşkanı yardımcısı Oktay’ın Anıtkabir’e gitmemesi mi gerekirdi?

Cumhurbaşkanlığına saygı gereği Meclis Başkanı ile yan yana yürümeleri gerekmez miydi?

Anayasa’da yer alan, “Cumhurbaşkanının görev ve yetkileri” başlıklı bölümünün 6. Maddesine göre “cumhurbaşkanının yokluğunda yardımcısı temsil eder” hükmü neden çiğnendi.

16 Nisan öncesinde Meclis Başkanları yurt dışına çıkan cumhurbaşkanına vekalet ederlerdi.

Seçilmiş cumhurbaşkanı yurt dışında olursa atanmış memur o makamı temsil ediyor.

Seçilmiş Meclis Başkanları temsil etmiyor…

DEVA MI DEVAM PARTİSİ Mİ?

Demokrasi ve Atılım Partisi’nin (DEVA) ilk resmi bayramı olan 23 Nisan’ı genel başkanları Ali Babacan resmi Twitter hesabından şu mesaj ile kutladı:

“100 yıl önce bugün temsil gücü yüksek, her görüşü önemli kılan bir meclis kuruldu. Millî egemenlik bu meclisin fikir zenginliği üzerinde yükseldi. Biz de ilk meclisin yüzüncü yılında 90 vatansever arkadaşımızla katılımcı ve çoğulcu bir demokrasi hedefiyle DEVA Partisi’ni kurduk.”

Partisinin resmi Twitter adresinden bakın ne açıklama yapıldı: (@devapartisi)

“Her bir fikri önemli kılan Millî egemenliğimiz 100 yaşına girdi. Biz de her bir ferdi önemseyen, çok sesliliğe inanan bir anlayışla tam demokrasiyi yeniden Meclisimize getirmek için DEVA Partisi’ni kurduk. Başta çocuklarımız olmak üzere bütün milletimizin bayramını kutlarız.”

Babacan’a soruyorum?

  • Meclis’i kim kurdu,
  • Milli egemenliğin kurulmasını kim sağladı?

Anlaşıldı ki DEVA partisi de Babacan da AKP’nin devamı olarak aynı zihniyette olacak, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün adını anmayacak… Resmi web sayfalarından 23 Nisan mesajı da yayınlamamış…

  • DEVA değil DEVAM partisi olacak…

Değerli okurlarım,

Diğer Partilerin mesajlarına da haydi gelin bakalım:

Gelecek Partisi – (@GelecekPartiTR)

“Türkiye Büyük Millet Meclisi; evimiz yüz yaşında.  Zor zamanlarda hep o çatının altına sığındık. Kavgayı da orada ettik, birliği de orada sağladık. Sevincimizi, hüznümüzü de orada yaşadık. Nice Gelecek Asırlara!.. Biliyoruz ki; #GelecekMecliste”

  • Geçmiş zihniyetinden Gelecek doğar mı? Doğmamış…

Ahmet Davutoğlu 23 Nisan’a ilişkin Tweet de atmamış, resmi web sayfasından mesaj da yayınlamamış.

Cumhuriyet Halk Partisi – Kemal Kılıçdaroğlu – (@herkesicinCHP)

“Büyük Atatürk, sana Anadolu'nun bütün Kemalleri, çocukları olarak söz veriyoruz. 100 yıl önce yaktığın egemenlik ateşini kuşaktan kuşağa yüzlerce yıl daha aynı inançla taşıyacağız. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızın 100'üncü yılı kutlu olsun Türkiyem.”

İYİ Parti - Meral Akşener – (@iyiparti)

“Vatanı korumak, çocuklarımızı korumakla başlar.Mustafa Kemal Atatürk” 100 yıllık ulu çınar, Gazi Meclisimizin kuruluşunu gururla anıyor, bu özel günün sahibi çocuklarımızın bayramını yürekten kutluyorum.  #23NisanKutluOlsun #Meclis100Yaşında”

Saadet Partisi - Temel Karamollaoğlu – (@T_Karamollaoglu)

“Ülkemiz 1.Dünya Savaşını yaşamış ve bu savaşın yıkıcı etkileri ile karşı karşıya kalmış, akabinde Osmanlı Devleti tarih sahnesinden silinmiş, Küresel Emperyalizm emellerini gerçekleştirme fırsatı yakalayarak, başta Anadolu olmak üzere Osmanlı coğrafyasını işgal etmiştir.

İnanıyorum ki, 23 Nisan 1920 ruhu ile ülkemiz aydınlık günlere en kısa zamanda kavuşacak, birlik ve beraberlik içerisinde, içinde bulunduğumuz krizleri tek tek aşacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle aziz milletimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı tebrik ediyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Milli Mücadele’nin bütün kahramanlarını minnet ve şükranla anıyorum.”

 

dfs-004-001-011-001.jpg

Yazarın Diğer Yazıları