PS 4'ten daha iyi olacak!

PS 4'ten daha iyi olacak!
PlayStation 4K hakkında yepyeni detaylar ortaya çıktı. Bu bilgilere göre yeni oyun konsolu sadece görüntü konusunda değil CPU, GPU ve RAM konusunda da PlayStation 4’ten daha iyi olacak.

Bildiğiniz gibi Sony’nin çok yakında PlayStation 4’ün yeni bir versiyonunu satışa çıkaracağı bir süredir konuşuluyor. Japon teknoloji devi bu konuda detay vermeken kaçınıyor. Ancak şirkete yakın kaynaklar tarafından paylaşılan bilgiler sayesinde bu yeni oyun konsolu hakkında detaylar ortaya çıkmaya başlıyor. İlk olarak, PlayStation 4.5 veya PlayStation 4K olarak adlandırılan bu yeni konsol, Sony içinde NEO kod adıyla anılıyor. 

NEO kod adlı bu yeni konsolla ilgili belgeleri ele geçiren kaynaklara göre, cihaz Ekim ayında satışa çıkacak. PlayStation VR’ın yanı sıra PlayStation 4K da tanıtılacak ve kısa süre sonra her ikiside raflardaki yerini alacaklar.

Öğrenilen yeni detaylara göre, bu dakikadan sonra çıkacak PS4 oyunları iki farklı moda sahip olacak. Şimdiki PS4’ler için hazırlanmış bir temel mod, bir de PlayStation 4K için hazırlanmış bir NEO modu. Oyunların bu NEO modu daha yüksek kare hızı ve daha yüksek çözünürlük sunacak. Çözünürlük oyununa göre 4K’ya kadar çıkabilecek. Üstelik geliştirmeler bununla sınırlı kalmayacak. Bu yeni versiyon CPU, GPU ve RAM konusunda da daha iyi olacak.