PSG'nin Katarlı patronuna rüşvet suçlaması

PSG'nin Katarlı patronuna rüşvet suçlaması
Paris Saint-Germain (PSG) futbol kulübünün Katarlı başkanı Nasser El Khelaifi hakkında Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği eski başkanına rüşvet verdiği gerekçesiyle soruşturma başlatıldı.

Nasser El Khelaifi, Katar'ın 2017 Dünya Atletizm Şampiyonası'nın ev sahipliği yapabilmesi için Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği’nin (IAAF) eski başkanı Lamine Diack’a 3.5 milyon dolar rüşvet vermekle suçlanıyor.

AFP haber ajansının ve Fransız basının aktardığına göre, 2011 yılında Katar’ın İngiltere'nin başkenti Londra'yla yarıştığı adaylık sürecinde Nasser El Khelaifi, erkek kardeşi Khalid ile birlikte yönettiği Oryx Qatar Sports Investment şirketi aracılığıyla ödemeleri yaptı.

Ödemeler, Diack’ın oğlunun yönettiği bir şirkete gerçekleştirildi. El Khelaifi, Katar merkezli beIN Media Group CEO'luğunu yürütüyor.

Eski bir tenis oyuncusu olan iş adamı, aynı zamanda Katar Tenis Federasyonu ve Asya Tenis Federasyonu'nun başkan yardımcılığını yapıyor.

Öte yandan bir başka soruşturma haberi de Katar'ın başkenti Doha'da gerçekleştirilecek 2019 Dünya Atletizm Şampiyonası çerçevesinde geldi.

Yine Paris Saint-Germain kulübünün yönetim kurulunda olan ve beIN Media’da da yöneticilik yapan Yousef El Obaidly, şampiyonanın Katar’a verilmesinde etkisi olup olmadığı gerekçesiyle soruşturuluyor.