PTT’nin uğradığı zarar Meclis gündeminde!

PTT’nin uğradığı zarar Meclis gündeminde!
İYİ Parti Ankara Milletvekili Şenol Sunat, PTT’nin uğradığı 900 milyon liralık zararı ve kurumdaki ihalesiz iş temsillerini Meclis gündemine taşıdı.

İYİ Parti Ankara Milletvekili Şenol Sunat son günlerde PTT ile ilgili çıkan iddiaları Meclis gündemine taşıdı. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren Sunat, PTT’de meydana gelen 900 milyon liralık zarara dikkat çeken Sunat, “PTT Bank adı altında BDDK’dan alınan özel izin ve yetkiler, fizibilitesi olmayan işler ve altyapılar ile bankacılık yetkisi olmayan yandaş şirketlere verilmesinin sebebi nedir” ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Ankara Milletvekili Şenol Sunat, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’a sorduğu sorular şöyle:

“Son günlerde PTT Genel Müdürlüğünde yaşanan gelişmeler kamu vicdanını derinden yaralamaktadır. Liyakatsiz atamaların, denetimsizliğin ve kötü yönetimin faturası yine aziz milletimize kesilmiştir. 

Bu bilgiler çerçevesinde;

PTT Genel Müdürlüğüne atanan Hakan Gülten’in İBB’den geldiği ve kısa sürede Daire Başkanlığından Genel Müdürlüğe atandığı görülmektedir. İlgili şahsın herhangi bir mesleki tecrübesi olmamasına rağmen bu göreve getirilmesindeki amaç nedir?

Şirketin şu anda satış görüşmeleri içinde olduğu bilinmektedir. Şirketin satışı için kimlerle görüşüyorsunuz?

%100 iştirak olmadığı halde, PTT adı ile iş kovalayan şirketler olduğu bilinmektedir. Bu şirketler hangi sıfatla PTT adını kendi reklamları için kullanmaktadırlar?

Bu sene 1000 nokta verimsizlik nedeni ile kapatılmıştır. Bu 1000 noktanın AKP parti mensuplarının dükkânları olduğu, bazılarının PTT şube ve merkezlerine yakın olmadığı halde kiralandığı bilinmektedir. Kapatılan 1000 nokta için 2019 yılında ne kadar hava parası, kira ve stopaj ödenmiştir?

Tel Abyad’da hizmete giren PTT mobil şubelerinden kullanılan 150 otobüs için AKP’li bir milletvekilinin şirketine aylık 20’şer bin TL’den kiralama yapıldığı doğru mudur?

Aylık 5 $’a yapılan şubelerin kamerayla izlenme işinin %1000’e yakın zamla 47 $’a çıkarılmasının nedeni nedir?

2016’dan beri dağıtım işinin ihalesiz olarak Binali Yıldırım’ın arkadaşı olan Erzincanlı birine taşeron olarak verildiği doğru mudur?

Yine Kargomat işinin Binali Bey’in Erzincanlı arkadaşının oğlunun şirketine taşeron olarak verildiği doğru mudur?

PTT Bank adı altında BDDK’dan alınan özel izin ve yetkiler, fizibilitesi olmayan işler ve altyapılar ile bankacılık yetkisi olmayan yandaş şirketlere verilmesinin sebebi nedir?

PTT’de bu yıl meydana gelen 900 milyon TL zararın nedeni nedir, bu konuda bir soruşturma yürütülecek midir?”