Putin Erdoğan'a tarih verdi!

Putin Erdoğan'a tarih verdi!
Rusya'dan yapılan açıklamaya göre Putin ve Erdoğan G20 zirvesinde bir araya gelecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, birer gün arayla dünya liderleriyle baş başa görüşmeler yapacak.

Erdoğan'ın ilk randevusu, 3 Eylül'de Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Çin'de. G20 zirvesi için Çin'e gidecek ikili, bir araya gelecek.

Putin'in yardımcısı Yuriy Uşakov, Putin'in Çin'de görüşeceği ilk kişi olan Arjantin Devlet Başkanı Mauricio Macri'yle yerel saatle 20.30'da yapacağı görüşmenin ardından Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan'la 'muhtemelen çok daha ilginç' bir görüşme gerçekleştireceğini söyledi.

Son olarak 9 Ağustos tarihinde St. Petersburg'da görüşen Putin ve Erdoğan, 3 Eylül akşamında geç saatlerde buluşacak.

Moskova'dan gelen ilk açıklamalar, iki ülke arasındaki normalleşme sürecinin yüksek bir ivmeyle devam ettiği yönünde. Putin'in yardımcısı Yuriy Uşakov, Rus ve Türk liderlerin Akkuyu ve Türk Akımı gibi ortak enerji projelerinin yanı sıra Suriye'deki son durum ve uluslararası terörü ele alacağını söyledi. Uşakov, Moskova'nın halihazırda Rusya'daki inşaat projelerinde Türk vatandaşlarının çalışması önündeki yasakların kaldırılması üzerinde çalıştığı bilgisini verdi.

Obama ile 15 Temmuz'dan sonra ilk kez yüz yüze

Putin randevusundan bir gün sonra ise, Erdoğan'ın el sıkışacağı isim ABD Başkanı Barack Obama. Çin'de buluşacak liderler, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra ilk kez yüz yüze görüşecek.

Obama'nın ulusal güvenlik danışmanlarından Ben Rhodes, Türkiye'nin Suriye'deki askeri harekâtının da Obama-Erdoğan randevusunda gündeme geleceğini duyurmuştu.

Geçen hafta Türk Silahlı Kuvvetleri'nin 'Fırat Kalkanı' adını verdiği Suriye harekâtının başladığı gün ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden Ankara'ya giderek Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım ile temaslarda bulunmuştu.

Erdoğan-Obama buluşmasında bir diğer önemli başlık ise, Fethullah Gülen'in Türkiye'ye iadesi.

Kremlin, Rusya devlet Başkanı Putin'in 3 Eylül'de gerçekleşecek G20 zirvesinde Türkiye ile normalleşme adımlarının devamı olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşeceğini açıkladı.

Rusya-Türkiye arasındaki charter uçuşların da 3 Eylül'de başlayacağı açıklandı.