Putin işbirlikçisi Çeçenler askerler Kırım Türküne zorla Rus marşı okuttular. Türkiye'de Ruşçular büyük zevk almıştır

Putin işbirlikçisi Çeçenler askerler Kırım Türküne zorla Rus marşı okuttular. Türkiye'de Ruşçular büyük zevk almıştır
Rusya Devlet Başkanı Putin'in işbirlikçisi Çeçenler'in Kırım Türküne zulmü kameralara yansıdı. İşte ayrıntılar...

Rusya''nın 24 Şubat''tan bu yana Ukrayna''ya yönelik saldırıları devam ediyor.

Ukraynalı Gazeteci Gulsum Khalilova''nın Herson bölgesi Geniçesk şehrinden paylaştığı video dikkat çekti.

Khalilova''nın paylaştığı videoda Putin''in işbirlikçisi Çeçenlerin, dizlerinin üstüne çöken Aziz ismindeki Kırım Türküne telefona bakarak "zorla" Rus marşı okutmaya çalıştığı görüldü.

İşte Khalilova''nın kişisel twitter adreisnden yaptığı paylaşım;

"Rusya''nın işgal ettiği Ukrayna''nın Geniçesk şehrinde Kadirov militanları, Aziz ismindeki Kırım Türkü bir gence ZORLA Rus marşı okutarak, Rusya lehine sloganlar atmaya zorladılar"

Öte yandan; Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı, Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik başlattığı işgal girişimi boyunca ülkedeki Rus işgal ordusunun kayıplarına dair bilgiler vermeye devam ediyor. Genelkurmay Başkanlığı, sosyal medya aracılığıyla 17 Temmuz 2022 tarihinde yaptığı paylaşımda, Rus ordusunun 24 Şubat ile 17 Temmuz tarihleri arasında Ukrayna’ya yönelik işgal saldırıları sırasında kaybettiği asker ve mühimmatların sayılarını duyurdu.

İŞGALCİ RUS ORDUSU, UKRAYNA’DA 38 BİN 300 ASKERİNİ KAYBETTİ

Buna göre, işgalci Rus ordusu, 24 Şubat ile 17 Temmuz arasında toplam 38 bin 300 askerini kaybetti. Rusya’ya ait bin 684 tank, 3 bin 879 zırhlı araç, 220 uçak ve 188 helikopter imha edildi.

Rus işgal güçleri, 688 insansız hava aracı (İHA), 15 gemi, 2 bin 746 askeri araç ve 68 özel teçhizat kaybetti. Rus işgalcilerin fırlattığı 166 seyir füzesi de Ukrayna hava savunma birlikleri tarafından vurularak imha edildi.

Rusya Savunma Bakanlığından 25 Mart''ta yapılan açıklamada, Ukrayna''da 1351 Rus askerinin öldüğü duyurulmuş fakat daha sonra kayıplara ilişkin veriler yenilenmemişti.

Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Başdanışmanı Aleksey Arestoviç ise Rusya''nın başlattığı savaşta şimdiye kadar yaklaşık 10 bin Ukrayna askerinin öldüğünü duyurmuştu.

İlgili Haberler