Putin: "Pis ağızlarını kapatacağız"

Putin: "Pis ağızlarını kapatacağız"
2. Dünya Savaşı ile ilgili tartışmalara tepki gösteren Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, "Yurtdışındaki bazı figürlerin, anlık politik amaçlarına ulaşmak için açtığı pis ağzı, gerçek ve temel bilgilerle kapatacağız" dedi.

St. Petersburg şehrinde savaş gazileri ve vatansever kuruluşların temsilcileri ile bir araya gelen Putin, “Yurtdışındaki bazı figürlerin, anlık politik amaçlarına ulaşmak için açtığı pis ağzı, gerçek ve temel bilgilerle kapatacağız” dedi.

Örnek olarak, bir saniye bile olsun Holokost’u unutturmayan İsrail’e işaret eden Rus lider, yakında Leningrad abluka kurbanları anıtının açılacağı İsrail’e gideceğini belirterek, “Bu girişimlerinden dolayı İsrail yönetimine çok minnettarım. Bu çok güzel bir olay, 2. Dünya Savaşı kurbanlarını ve Nazilerin yok edilmesinde belirleyici katkısı olanları anımsatıyor” ifadelerini kullandı.

Arşiv belgeler merkezinin tüm dünyaya açık olacağını kaydeden Putin, “Böylelikle tarihi çarpıtmaya, insanları yanıltmaya ve vatanları ile neredeyse tüm dünyayı faşizmden kurtaran atalarımızın, kahramanlarımızın rolünü küçümsemeye çalışanların ağızlarını kapatacağız” diye ekledi.