Putin: Suriye deneyimi yeniden silahlanmayı gerekli kılıyor!

Putin: Suriye deneyimi yeniden silahlanmayı gerekli kılıyor!
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Suriye'de kazanılan muharebe deneyimi ile ülkenin batı, güneybatı ve Arktik bölgelerini koruma ihtiyacının, yeniden silahlanmayı gerekli kıldığını ifade etti.

Soçi'de Rusya Savunma Bakanlığı ve Savunma Sanayii Kompleksi yetkilileriyle bir toplantı yapan Putin, "Suriye'deki operasyonlar sırasında kazanılan deneyim ile Arktik bölgelerinde, batı ve güneybatı sınırlarında güvenliği artırma ihtiyacı, birliklerimizin yeniden silahlanmasıyla ilgili yaklaşımları netleştirmemizi gerektirdi" dedi.

'5600 YENİ NESİL SİLAH ORDUNUN HİZMETİNE SUNULDU'

Rusya'nın uygulamaya koyduğu 2011-2020 silahlanma programının uygulanmaya devam ettiğini de belirten Putin, sözlerini şöyle sürdürdü: "2016 yılında devlet savunma siparişlerinin yüzde 97'si gerçekleştirildi. 5.600 yeni nesil silah, Rus ordusuna teslim edildi. Bunun yanında onarılan veya modernize edilen 3.000 askeri ve özel ekipman da ordunun hizmetine girdi."

'ORDUDAKİ YENİ SİLAH ORANI YÜZDE 62'YE ÇIKARILMALI'

Putin, Savunma Bakanlığı ve Savunma Sanayii Kompleksi yönetimlerine de 2017 yılında orduyu yüzde 62 oranında yeni silahla donatma talimatı verdi.

İlgili Haberler