Putin’den flaş doğalgaz açıklaması . Avrupa, Rusya’dan kesintisiz doğal gaz akışı dolayısıyla Türkiye’ye minnettar olmalıdır

Putin’den flaş doğalgaz açıklaması . Avrupa, Rusya’dan kesintisiz doğal gaz akışı dolayısıyla Türkiye’ye minnettar olmalıdır
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan günü birlik ziyaret kapsamında Rusya Federasyonu’nun Soçi kentinde Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin ile görüştü.

amerikaninsesi.com''un haberine göre; Görüşmenin yapıldığı Sanatoryum Rus’un kapısında Erdoğan''ı karşılayan Vladimir Putin, baş başa görüşme öncesi Erdoğan’la birlikte yaptığı kısa basın açıklamasında Birleşmiş Milletler ve Türkiye’nin aracılığı sayesinde Ukrayna tahılının Karadeniz limanlarından sevkiyatıyla ilgili sorunun çözülmesi ve sevkiyatın başlamasından dolayı Erdoğan’a teşekkür etti.

Putin daha sonra, Türkiye’nin Rusya ile doğalgaz işbirliğinden Avrupa ülkelerinin yarar sağladığını dile getirdi.

Putin: ‘‘Avrupa Türkiye’ye Minnettar Olmalı’’

Rusya Cumhurbaşkanı, ‘‘Bir süre önce inşaatını tamamladığımız Türk Akım doğal gaz proje hattı, Rus doğalgazını Avrupa’ya sevk eden önemli hatlardan biri haline geldi. Türk Akımı, diğer yönlere doğal gaz sevk eden hatlardan farklı olarak düzenli ve eksiksiz şekilde çalışmaya devam ediyor. Sadece Türkiye’ye doğalgaz sevk etmiyor, Avrupa’ya da tüketicilere de gazımızı aktarıyor. Avrupa, Rusya’dan kesintisiz doğal gaz akışı dolayısıyla Türkiye’ye minnettar olmalıdır’’ dedi.

Görüşme sonrası yayınlanan ortak basın açıklamasında doğalgazdaki bu yeni işbirliği, "ekonomi ve enerji alanlarında iki ülkenin birbirlerinden beklentilerinin mütekabiliyet çerçevesinde karşılanması’’ cümlesiyle ifade edildi.


 

İlgili Haberler