Putin'den 'gizli belge' açıklaması

Putin'den 'gizli belge' açıklaması
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD Başkanı Donald Trump'ın Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'la gizli bilgiler paylaştığı iddialarına cevap verdi.

Putin, söz konusu açıklamayı, İtalyan Başbakanı Paolo Gentiloni'yle Soçi'de görüştükten sonra düzenlediği ortak basın toplantısında yaptı.

​'SUÇLAMALARI BAŞKA ŞEKİLDE AÇIKLAMAMIZ MÜMKÜN DEĞİL'

Putin, Washington Post gazetesinin, Trump'ın geçen hafta Oval Ofis'te görüştüğü Lavrov'la IŞİD hakkında gizli bilgiler paylaştığı yönündeki iddiasına ilişkin bir soru karşısında, "ABD'de bir çeşit siyasal şizofreninin geliştiğini görüyoruz. Zira Trump'ın Rusya'yla gizli bilgiler paylaştığı yönündeki suçlamaları başka şekilde açıklamamız mümkün değil" ifadelerini kullandı.

'LAVROV'U KINAMAM GEREKİR, GİZLİ BİLGİLERİ BİZİMLE PAYLAŞMADI'

Putin, esprili bir dille, "Bu arada bugün Lavrov'la konuştum. Onu kınamam gerekiyor, çünkü 'bu gizli bilgileri' bizimle paylaşmadı. Onları, ne benimle ne de istihbarat servislerimizle paylaştı. Bu, onun için çok kötü bir şey" diye sözlerine ekledi.

'KONUŞMANIN DÖKÜMÜNÜ VEREBİLİRİZ'

Putin, Washington uygun görürse, ABD Kongresi'ne Trump-Lavrov görüşmesinin yazılı dökümünü sağlayabileceklerini de belirtti.

'RUSYA KARŞITI DUYGULARI KÖRÜKLEYENLER YA APTAL YA DA TEHLİKELİDİR'

"ABD'deki iç siyasi kavga bizi endişelendiriyor. Zira insanların Rusya karşıtı duygular uyandırmak için daha ne gibi saçmalıklar uydurabileceğini hayal etmek zor" diye sözlerine devam eden Putin, şu ifadeleri kullandı: "İhtimallerden biri, bu insanların kendi ülkelerine zarar verdiklerini anlayamıyor olmaları, ki böyle olması onların birer aptal olduğunu gösterir. İhtimallerden bir diğeriyse, her şeyi anlıyor olmalarına rağmen bunu yapıyor olmaları. Bu  da onların tehlikeli ve ahlaki değerlerden yoksun insanlar olduğunu gösterir."

'TRUMP HAKKINDAKİ KARAR ABD'LİLERİN'

Öte yandan Putin, Trump'ı sadece ABD halkının değerlendirip yorumda bulunabileceğini, bunu yapmadan önce de ABD Başkanı'nın 'normal bir biçimde' çalışmasına izin verilmesi gerektiğini de vurguladı.