Putin'in devşirme ordusu!

Putin'in devşirme ordusu!

Ukrayna''yı Ruslar işgal etmiyor, Putin işgal ediyor ve bu işgal onun sonunu getirecek.

Ruslar ayakta... Rusya''nın birçok şehrinde Putin''in bütün despotluğuna, acımasızlığına rağmen, dayağı, gözaltına alınmayı, hapis yatmayı hiç umursamadan protestolarını sürdürüyorlar.

Bu protestolar, Putin''i ister istemez düşündürecek. Dünya ilk defa Putin''e karşı birleşti. Müeyyideler peş peşe geliyor.

Putin''in Ukrayna''ya saldırısı Rusya''da halkı bunaltacak. Putin, 146 milyon insana, hazineden para dağıtsa ne zamana kadar dağıtabilir!

Petrolüne ve gazına güveniyor, Avrupa fazla dayanamaz, petrol alacak, gaz alacak, diyecek. Neticede mutlaka bir çara üretilir.

Batı biliyor ki, Ukrayna Putin''in hâkimiyetine geçerse, Rusya diktatörü intikam peşinde koşacak.

Diyeceğim, "dünya" bir başka "âlem"e evriliyor. Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Ama öyle sanıyorum ki, en çok zararı biz göreceğiz. Rusya ve Ukrayna hemen yanı başımızda ve biz haklı olarak Ukrayna tarafına meylettik.

İşgal sonrası iki tarafta da Putin olunca, bizim boynunuz bükük kalacak. Denemesi Suriye. Suriye Putin''i değil, asıl bizi ilgilendiriyor. Bizim uzantımız. Yıkıcı, bölücü militanlar sınırımızın hemen ötesinde yığılmış, her fırsatta saldırıyor.  Kim yol açıyor? Bir: Amerika, iki: Putin.

Türkiye''de Putinciler türedi. NATO''ya karşılar ya... Putincilerimiz de kısım kısım. Kimi ahmak, kimi ABD düşmanlığından Putin tarafına geçme. Kimi eski ideolojik kalıntılarını beyin çeperlerinden söküp atamamış, Rusya''yı hâlâ eski Sovyetler Birliği sanıyor. Adam Lenin yüzünden Ukrayna diye bir devlet çıktı ortaya, diyor, bizdeki eski Leninci saplantılılar yine oralı değiller. Putin, Ukrayna''yı işgal etmelerine karşı durana "Nazi artıkları!" diyor; bizimkiler mayışıveriyorlar!

Neticede NATO''ya biz de karşıyız. Bu örgüt ABD''nin kalkanı, muharrik gücü gibi. Kabul. Ama, hemen tepemizde bir "düşman" varken insan müttefik arıyor. Menderes iktidarının ilk yıllarını bir araştırın, NATO''ya neden girdiğimizi anlayacak ve susacaksınız.

Putin''in düzenli ordusu yok mu? Çeçenistan''ın başına oturttuğu Ramazan Kadirov''u, kandırarak, ailelerini tehdit ederek devşirdiği silahlı grup Putin''in en güvendiği grup. Beşşâr Esad bile sokaktan adam toplayıp Putin''e destek güç göndermiş. Ukraynalılara karşı bunlar savaşıyor!

Ukrayna zayıf. Putin''e karşı direnmek için çaresizlikten adam toplayabilir, ama Putin saldıran taraf. Halkına, ordusuna itimat etmesi gerekir.

Bir zamanlar Çeçenlerin topraklarındaydım. Halkla iç içeydim. Onların hissiyatını çok iyi bilirim. Hiçbir surette Ruslara boyun eğecek halk değil. İlk fırsatta yine dik duracaklardır. Kadirov gibiler, tarihlerinde bir leke olarak kalacaktır.

Ramazan Kadirov''un tarikat merakı biliniyor. Geçen kasımda İstanbul''daydı. Fatih''te İsmail Ağa Cemaati''nin mekânında, Mahmut Hoca''nın elini öpmüştü.

Cemaat bundan rahatsızdı. Mazeret üretiyorlardı: "İnşallah Rus yanlısı olmaktan kurtulur Efendi hazretlerimizin muhabbeti bereketi ile inşallah ihvan olup yeni bir Şeyh Şamil olarak Rusları Kafkas''tan söküp atar."

(İsmail Ağa Cemaati, kendilerini "ihvan" diye adlandırırlar.)

Yorumcunun temennisi tutmadı. Kadirov, Putin''in kölesi.

Belki bunun bir faydası olacak, halkın içinde öfke kabaracak, Rus diktatör indiği anda diğer bütün halklar gibi Çeçenler de kendilerine bir "doğru" istikamet çizeceklerdir.

Yazarın Diğer Yazıları