PYD/PKK’lı teröristler ABD bayraklarıyla

PYD/PKK’lı teröristler ABD bayraklarıyla
ABD, Türkiye’nin tepkilerine rağmen PKK’nın Suriye kolu PYD’ye açık açık destek veriyor. Rakka’daki PKK/PYD’li terösitler Amerikan bayrağını kolunda taşıyor. Örgüt elde ettiği topraklarda yerel halkı ya göçe zorluyor ya da silah altına alıyor.

Türkiye tepki gösterse de ve her platformda dile getirse de ABD’nin PKK’nın Suriye kolu PYD’ye desteği artarak devam ediyor.

ABD, Rakka operasyonunda PKK/PYD ile “zorunlu” işbirliği yaptığını söylüyor ancak yeni silah yardımı sözü de veriyor. Rakka operasyonu sonrası için de durum farklı değil.

ABD’yi arkasına alan terör örgütü bu destekten memnun.  ABD’nin bayrağını kollarında taşıyorlar. Nisan 2016'dan bu yana PYD/PKK'ya askeri yardımda bulunan ABD'nin bayrağı artık teröristlerin kamuflajında yer alıyor.

PKK /PYD, Suriye'nin kuzeyinde Türkiye sınırı boyunca, doğuda Haseke, Rakka ilinin kuzeyi ve Halep’in doğusundaki Münbiç ile kuzeybatısındaki Afrin ilçelerini kontrol ediyor.

GÖÇ ETTİRİYOR VE SİLAH ALTINA ALIYORLAR

ABD'nin desteğini alan örgüt, ele geçirdiği topraklarda yerel halkı göçe zorluyor ve silah altına alıyor.

çatışmalardan kaçarak, kontrol ettiği bölgelere sığınan sivillerin kentlere girişine de izin vermiyor.

McGURK RAKKA’DAYDI

Son olarak ABD’nin IŞİD ile Mücadele Özel Temsilcisi McGurk Rakka’da PYD/PKK2lılarla bir araya gelmiş, onlara daha fazla silah yardımı yapılacağı konusunda söz vermişti. McGurk ardından Ankara’da ağırlanmış, Dışişleri ve Savunma Bakanlıklarında temaslarda bulunmuştu.

 

İlgili Haberler