Rabia Naz'ın babası: Görüntüleri Süleyman Soylu'ya attım

Rabia Naz'ın babası: Görüntüleri Süleyman Soylu'ya attım
Giresun'un Eynesil ilçesinde şüpheli bir şekilde ölü bulunan Rabia Naz'ın babası Şaban Vatan, "İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya gözaltına alınmadan önce internetteki videoları attım, mesajı gördü ama geri dönmedi" dedi.

Giresun'un Eynesil ilçesinde şüpheli bir şekilde yaşamını yitiren 11 yaşındaki Rabia Naz Vatan’ın ölümünü araştırmak için kurulan TBMM Meclis Araştırma Komisyonunun çalışmalarını takip eden gazeteci Canan Coşkun, belgeselci Kazım Kızıl ve Tuba Demir önceki gün akşam saatlerinde gözaltına alındı.

Rabia Naz Vatan’ın babası Şaban Vatan da, “ifadesi alınacağı” gerekçesiyle gözaltına alınmış ve Şaban Vatan’ın gözaltına alınmasını eşi Atike Vatan’ın sosyal medyadan duyurmasının ardından evleri basılmıştı.

Gazeteciler ve baba Vatan dün gece saatlerinde çıkarıldığı mahkeme tarafından adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

EMNİYET’TE YAŞADIKLARINI ANLATTI

Serbest bırakılan baba Şaban Vatan yaşadıklarını anlattı.

Eynesil'deki evinden dün sabah 8'de gözaltına alındığını söyleyen baba Şaban Vatan, "Ben gazetecilerin gözaltına alınmasının ardından emniyete gittim. Orada saatlerce bekledim. benim de ifademi alacaklarını söylediler. Sabah 7'ye kadar beklememe rağmen ifadem dahi alınmadı. Sonra sabah 7'de eve gittim. Biraz dinleneyim dedim ama 8'de geldiler ve beni gözaltına aldılar" dedi.

"TANIĞI KORUMALARINI SÖYLEDİM"

Gözaltına alınırken kendisine bir bilgi verilmediğini söyleyen baba Şaban Vatan, kendisinden şikayetçi olan Mürsel Küçükal'a ilişkin de önemli bilgiler paylaştı. Küçükal, emniyetteki ifadesinde “sizin kendisini tehdit ettiğine” ilişkin sorumuza Şaban Vatan şu yanıtı verdi:

“Benim üzerime bir komplo hazırlandı. Meclis Araştırma Komisyonu Eynesil'e araştırma yapmak için geldi. Tanığın ifade değiştirdiğini biliyorlardı. Ama tanıkla ilgili bir şey söylemediler. İfade değişikliği olduğunu görünce tek tanık olan Mürsel'in korumaya alınması gerektiğini düşündüm. Avukatımla birlikte 9 Kasım'da Cumartesi günü Giresun Emniyet Müdürlüğü'ne gittik. Ama bizi dinlemediler.”

"GÖRÜNTÜLERİ SOYLU'YA ATTIM"

Gözaltına alındığı gün kendisiyle ilgili yorumlar yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya ilişkin de konuşan baba Şaban Vatan, "Gözaltına alınmadan önce internette paylaşılan videoları Süleyman Soylu'ya attım. 'Allah rızası için ben bu durumu yaşamak istemiyorum' dedim. Mesajı gördü ama geri dönmedi. Sonra da benimle ilgili paylaşımlarda bulundu” dedi.

"KIZIM İÇİN ADALET ARARKEN SUÇLU DURUMA DÜŞTÜM, HER ŞEYİM GİTTİ"

Gözaltına alındıktan sonra tek kişilik nezarethaneye konulduğunu anlatan Vatan, "Nezarethanede saatlerce ağladım. Kızımın adaletini ararken beni suçlu duruma düşürdüler. Eşim 50 günlük bebekle kaldı. Bebek Rabia Naz'a süt veremedi annesi. Benim her şeyim gitti, ticaretim gitti elimden" dedi.

İÇİŞLERİ VE ADALET BAKANLARINA ÇAĞRI: ÇOCUĞUMUN KATİLİNİ BULSUNLAR

Vatan son olarak şu çağrıyı yaptı: “İçişleri Bakanı ve Adalet Bakanı'ndan rica ediyorum 11 yaşındaki çocuğun katilini ortaya çıkarsınlar.”