Rabia Naz’ın babasının ardından annesi de gözaltına alındı

Rabia Naz’ın babasının ardından annesi de gözaltına alındı
Giresun’da şüpheli bir şekilde hayatını kaybeden Rabia Naz’ın babası Şaban Vatan, sabah saatlerinde gözaltına alındı. Eşinin gözaltına alınması üzerine bir video çekerek duruma tepki gösteren acılı anne Atika Vatan'ın da öğleden sonra gözaltına alındığı öğrenildi.

Giresun’un Eynesil ilçesinde şüpheli bir şekilde hayatını kaybeden Rabia Naz’ın babası Şaban Vatan, polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan Vatan,  “Polisler beni almaya geldi, eve, ifadem alınacakmış” dedi.

148214_643x241.png

Rabia Naz’ın tırnağında bir erkeğe ait DNA bulunması üzerine Şaban Vatan ve oğlu dün DNA örneği vermişti. Kızının olay günü üzerinde ağabeyinin yeleğinin olduğun belirten Şaban Vatan, kendilerinden DNA örneği istenmesine tepki göstermişti.

Öte yandan, Rabia Naz Vatan’ın şüpheli ölümünü araştırmak için kurulan TBMM komisyonunun çalışmalarını takip eden gazeteci Canan Coşkun ve belgeselci Kazım Kızıl dün akşam saatlerinden bu yana gözaltında tutuluyor.

ANNESİ DE GÖZALTINA ALINDI

Baba Şaban Vatan'ın gözaltına alınmasının ardından anne Atika Vatan'ın da gözaltına alındığı öğrenildi.

Rabia Naz'ın annesi, bu sabah saatlerinde eşinin gözaltına alınması üzerine bir video çekerek duruma tepki göstermişti. Acılı anne, yayınladığı videonun ardından eve gelen polislerce gözaltına alındı.

Anne Vatan'ın gözaltına alınması üzerine vatandaşlar, sosyal medyadan duruma tepki gösterdi.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Giresun Valiliği'nce Eynesil ilçesinde, evlerinin önünde yaralı bulunup, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren Rabia Naz Vatan'ın (11) babası Şaban Vatan ve 3 kişinin gözaltına alınmasıyla ilgili yazılı açıklama yapıldı. Valiliğin açıklamasında Şaban Vatan ve beraberindeki K.K., T.D. ve C.C.'nin, kendilerini Meclis Araştırma Komisyonu üyesi gibi tanıtıp, soruşturmanın tanığı Mürsel Küçükal'ı ifadesini değiştirmeye zorladığı suçlamasıyla gözaltına alındığı belirtildi. 

Rabia Naz'ın ölümüyle ilgili soruşturmada tanık olan Mürsel Küçükal'in, baba Şaban Vatan ve yanındaki 3 kişi tarafından atölyeye kapatıldığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Komisyonun faaliyetlerini tamamlayıp ilimizden ayrılmasından sonra baba Şaban Vatan tarafından tanık Mürsel Küçükal’a yönelik gerek sosyal medya üzerinden, gerekse aleni olarak tehdit ve hakaretlerde bulunduğu tespit edilmiştir. 13.11.2019 günü Eynesil İlçe Emniyet Müdürlüğü 155 Polis İmdat hattını arayan E.K. 'Ören yolu Dedeli Küme Evleri üst kısmında bir inilti ve bağırma seslerini' ihbar etmesi üzerine polis ekipleri olay yerine intikal etmiş, yapılan inceleme ve araştırmalar sonucunda Şaban Vatan’ın Rabia Naz olayı ile ilgili ifade veren Mürsel Küçükal isimli şahsı atölyeye kapattığını, atölyeden bağırma sesleri geldiğini bildirilmesi üzerine görevli ekip Küçükal’ın ikametine gitti. Şahısla yapılan görüşmede; 'tanımadığı ince uzun boylu bayan bir şahsın yanına gelerek Şaban Vatan’ın ikametinin orada Meclis Komisyonunun kendisini beklediğini söyleyerek, Rabia Naz hadisesinin vuku bulduğu yere eşi ile beraber getirdiğini, burada tanımadığı 3 şahsın evin yanında yol üzerinde beklediğini gördüğünü, burada şahısların kendisine Rabia Naz’ın nasıl süründüğünü zorla göstermesini istediklerini, kendisinin korkudan yere yatarak defalarca süründürüldüğünü, akabinde Şaban Vatan ve yanında bulananların (kendisini meclis araştırma komisyonu üyesi milletvekilinin yardımcısı olarak tanıtan C.C., yanında bulunan K.K. ve T.D.) kendisini pimapen atölyesine soktuklarını tehdit ve gözdağında bulunduklarını beyan etmiştir. Konu ile ilgili Nöbetçi Cumhuriyet Savcısına bilgi verilmiş ve adli tahkikat başlamıştır."

Açıklama şöyle sürdürüldü: 

"C.C. isimli şahıs konu ile ilgili olarak olayın tanığı Mürsel Küçükal’ı TBMM Meclis Araştırma Komisyonundaki bir üye milletvekilinin yardımcısı olduğunu ve komisyon üyelerinin olay yerinde kendisini beklediğini söyleyerek kandırmak suretiyle, kendilerine Meclis Araştırma Komisyonu süsü vererek olay yerinde baskı ve tehditte bulunarak şahsı süründüren, hürriyeti tahdit, darp ve tanık ifadesini değiştirmeye zorlamaları dolayısıyla şüpheli K. K., T. D., C. C. ve Şaban vatan gözaltına alınmış, ikamet adresleri ve araçlarında aramalar yapılarak dijital materyaller incelenmek üzere muhafaza altına alınmıştır."