Rahip Andrew Brunson'dan skandal FETÖ açıklaması!

Rahip Andrew Brunson'dan skandal FETÖ açıklaması!
ABD Başkanı Donald Trump’ın tepkisinin ardından serbest bırakıldıktan sonra ülkesine dönen rahip Andrew Brunson, bir haber sitesine yaptığı açıklamada, FETÖ’ye ilişkin, "Ben Hıristiyanlığı yaymak için hayatımı adadım. Fethullah Gülen teşkilatı ise dünyadaki 170 okuluyla tam tersini yapıyor, İslam’ı yaygınlaştırmaya çalışıyor." dedi.

Türkiye'de ajanlık faaliyetinde bulunduğu ve FETÖ'nün 15 Temmuz hain darbe girişimine yardımcı olduğu suçlamasıyla tutuklanan ve ABD ile krize neden olan rahip Andrew Brunson, serbest bırakıldıktan sonra ülkesine dönmüştü.

Brunson, Macar haber sitesi Mandiner'e konuştu. Hakkında müebbet hapis istenirken geçen yıl serbest bırakılan Andrew Brunson, Türkiye'de geçirdiği 20 yılı anlattı.

Brunson, "Hakkımdaki iddialar temelsizdi, yalana dayalıydı" dedi. Serbest bırakılması için ABD'nin Türkiye'ye karşı ekonomik yaptırımlar uyguladığı Brunson, "Bir NATO ülkesinin bir başka NATO ülkesini cezalandırmasına neden oldum" dedi.

Brunson uzun mülakatta, 1990'lı yılların ortalarından bu yana Macaristan vatandaşı eşi ve çocuklarıyla birlikte Türkiye'de yaşadığını anlattı.

Misyoner olarak İzmir'de faaliyet gösteren Brunson, bu uzun süre içinde attığı her adımın yetkililer tarafından bilindiğini, izlendiğini, yaptıkları tüm faaliyetleri devlete bildirdiklerini, dolayısıyla gizli saklı hiçbir işinin olmadığını söyledi.

Brunson, savcılar tarafından "darbe girişimine yardımcı olmakla, FETÖ ve PKK gibi terör örgütlerine yardım etmekle" suçlanmasının akla hayale sığmayacak iddialar olduğunu öne sürdü.

Brunson, "Hayatımda Gülen hareketinden hiç kimseyle karşılaşmadım, onlarla irtibatım olmadı, hapse atılıncaya kadar. Orada ise beni onlarla aynı hücreye koydular" dedi.

“HIRİSTİYANLIĞI YAYMAK İÇİN HAYATIMI ADADIM”

Andrew Brunson FETÖ’ye ilişkin, "Ben Hıristiyanlığı yaymak için hayatımı adadım. Fethullah Gülen teşkilatı ise dünyadaki 170 okuluyla tam tersini yapıyor, İslam’ı yaygınlaştırmaya çalışıyor. Biz amaçları taban tabana zıt iki ayrı dünyaya mensubuz" dedi.

Andrew Brunson, PKK konusunda ise, "Sanırım bizi PKK ile ilişkilendirmelerinin nedeni, Orta Doğu'da savaştan kaçan mültecilere yardım etmek için çalışmalar yapıyor olmamızdı. İnsani yardım sunduğumuz mülteciler arasında savaştan kaçan Kürtler de vardı." ifadelerini kullandı.

Amerikalı Rahip sahte ve yalana dayalı iddialarla bir "rehin alma diplomasisinin" kurbanı olduğunu, savcılığın belgelerinin her birinin komploya dayandığını iddia etti.

Savcılık tarafından kendisi hakkında kötü şeyler söylemekle görevlendirilen tanıkların bilhassa mahkemeye getirildiğini söyleyen Brunson, "tüm dava süresince kendisinden itiraf koparılabilmek için" üzerinde muazzam bir baskı olduğunu da ekledi.