Rahip Santoro cinayetinden beri devam eden bir süreç

Çok zaman oldu ama tek tük ayrıntıları hatırlarsınız. Rahip, kiliseye gidenlere hediye para veriyormuş. Bir partili ailenin(AKP) çocuğu evvela çıktı ortaya, sonra galiba örtüldü.
Hele Hrant cinayeti o kadar açık o kadar meydanda idi ki hatırlarsınız, suçlu çocuğu jandarma Türk bayrağının önünde fotoğraflamıştı. Türk bayrağına dikkatinizi çekiyorum. Kayseri’deki misyoner hikayelerini hatırlıyor musunuz? Boğazlarından kesilen yerli yabancı insanlar. Hatta Danıştay cinayetini bile hatırlamalıyız. Ve en sonunda Muhsin Yazıcıoğlu’nun kaza mı kriminal bir hadise mi olduğunu anlayamadığımız ölümü.

***

Batılılar siyaseti semboller üzerinden yapıyor. Semboller önemlidir. Bizimkiler de öyle yapmak istiyor ama kendileri çok kaba saba olduklarından, kurdukları tuzaklar da kaba saba oluyor ve algı yönetimine dönüşüyor.

***

Yazıcıoğlu, hapisteki işkencelerden devlet zarar görmesin diye şikayet bile etmeyen temiz bir milliyetçiydi. Bu hadiselerin hepsindeki semboller milliyetçi ve Alperen. Poliste, Alperen olduklarını söylemeleri öğretilen katiller, ikinci sembolü oluşturuyorlar: Alperen.
Kılıçdaroğlu’na saldıran adam da önce Alperen’im demiş. Zaten hep öyle yaparlar, Alperen’im diye bağırırlar. Sonra Ak Parti’ye kayıtlı olduğu çıktı ortaya.
Bir şey daha çıktı; bilgisayarına bir gece evvelden yerleştirilen semboller. Deniz Gezmiş’ten El Kaide’ye kadar bir sürü sembol. Yani adamın kimliği hakkında insanları şaşırtacaklar. Biz çok alıştık bunlara, şaşırmıyoruz.
Yalnız şuna şaşırıyor ve üzülüyoruz ki Türk sosyal yapısının ve tarihinin en büyük sembollerini kirletiyorlar. Ergenekon dediler, Alperen dediler T.C.’leri kaldırdılar, bayrakları yasakladılar, milliyetçiliği ayaklarının altına aldılar. Alp kelimesinin İsviçre’deki Alp Dağları’na verildiğini biliyor muydunuz? Öyle uzun ve derin bir Türk tarihi, Orta Asya’dan gelen ve Avrupa’ya kadar gidip Türk ve İslam adını oralara kazıyan kahramanlar... Şimdi Alperen denince akla katiller geliyor. En hafifinden milliyetçiler geliyor. T.C.’yi kurumlardan siler gibi Alpleri de Erenleri de önce kirletmek sonra tarihimizden silmek istiyorlar.

Yazarın Diğer Yazıları