Rahman Altın 'Mama' ile Kanada'da yarışacak

Rahman Altın 'Mama' ile Kanada'da yarışacak
Müzikleriyle uluslararası ödüller kazanan müzisyen Rahman Altın, bu kez film müziğini yaptığı "Mama" isimli kısa film için Kanada'da yarışacak.

"Cenneti Beklerken" ve "Kelebeğin Rüyası" filmlerinin müzikleriyle ödüllü besteci ve aynı zamanda opera sanatçısı olan Altın, "Mama" adlı kısa filme yaptığı müzikle Redline Uluslararası Film Festivali'nde “En İyi Müzik” kategorisinde jüri karşısına çıkacak.

Festivale "En İyi Müzik" kategorisinde aday olan "Mama"ya, aynı kategoride ABD'den David Kamp (My Moon) ve Parker Croft (Suncatcher) rakip olacak.

Dünyaca ödüllü Türk film müziği bestecisi Altın, Amerikan Müzik Endüstrisi Akademi Üyesi olmanın yanı sıra Grammy Ödülleri’nde oy verme hakkına sahip.

"Calcutta International Film Festivali En İyi Film Özgün Müziği", "Top Shorts Online Film Festivali En İyi Orijinal Özgün Müzik", "Los Angeles Film Awards En İyi Orijinal Özgün Müzik" ve "Hollywood International Moving Picture Film Festival En İyi Orijinal Özgün Müzik" dallarında ödülleri bulunan kısa film, Suriye'deki iç savaş sürecinde Suriyeli bir mültecinin hayatta kalma ve yeni bir ev kurmak amacıyla çıkış aramasını konu ediniyor.