Rahmi Turan: "Akşener ve İYİ Parti, iktidarın korkulu rüyası"

Rahmi Turan: "Akşener ve İYİ Parti, iktidarın korkulu rüyası"
Sözcü gazetesi yazarı Rahmi Turan, Meral Akşener ve İYİ Parti'yi değerlendirdi.

Rahmi Turan'ın, "Muhteşem bir Cumhuriyet kutlaması" başlıklı yazısından ilgili kısım şöyle: 

İKTİDARIN KORKULU RÜYASI!

İzmir Milletvekili Aytun Çıray, CHP'de de çok iyi bir yerdeydi, seviliyordu. İstifa edip Meral Akşener'in partisine geçince CHP'de şok yarattı ve öfke kıvılcımlarını üzerine çekti. Şimdi ona kızan birçok fanatik CHP'li, söylemedikleri lâf bırakmıyorlar.

Sevgili okurlar, Aytun Çıray'ı yakından tanıyan bir gazeteciyim. Onun yurtseverliğini ve vatan sevgisini çok iyi bilirim. Çıray, CHP'den herhangi bir menfaat nedeniyle ya da bir makam beklentisiyle değil ülkeye daha iyi hizmet edebileceğine inandığı için İYİ Parti'ye geçti. CHP'de sağlam bir yeri varken, tüm riskleri göze alarak bu kritik tercihi yapması aslında fedakârlıktır. Çıray, İYİ Parti'nin ülkenin kaderinde büyük rol oynayacağına, siyasetin rengini değiştireceğine ve bu iktidarın hegemonyasına son vereceğine inanıyor.

Şu anda, iktidarın yandaş köşe yazarlarının Meral Akşener ve İYİ Parti hakkında zehir zemberek yazılar yazmaları, abuk sabuk yorumlar yapmaları da iktidarın bu partiden ne kadar korktuğunu gösteriyor. Yandaş beslemeler “Meral Akşener'i yıpratalım, İYİ Parti'yi yok edelim” derken aslında büyütüyorlar, farkında değiller. 

Meyveli ağaç taşlanır ya… Onlar da yeni partinin İYİ meyve vermesinden korkuyorlar!

Aytun Çıray, İYİ Parti Başkanlık Divanı'nda parti Genel Sekreterliği ve Sözcülüğü'ne getirildikten sonra kısa bir açıklama yaparak, “Türkiye'nin 15 yıldır giderek artan kötülükler tünelinden geçtiğini vurgulayıp, kendisine verilen tarihi görevi ve sorumluluğu tüm gücüyle yerine getirmeye çalışacağına” söz verdi. Dilerim her şey ülkemiz için hayırlı olur

İlgili Haberler