Rahmi Turan: “Özür diliyorum”

Rahmi Turan: “Özür diliyorum”
Sözcü gazetesi yazarı Rahmi Turan, Talat Atilla’dan aldığı ve ‘doğru olmadığının anlaşıldığı’ kulis bilgisini köşesine taşıdığı için CHP’li Muharrem İnce ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan özür diledi.

CHP’li Muharrem İnce’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Saray’da görüştüğü iddiasını gazeteci Talat Atilla’yı kaynak göstererek yazan Sözcü gazetesi yazarı Rahmi Turan, gündemi meşgul ettiği için okurlardan özür diledi. Turan, Talat Atilla’ya güvenerek söz konusu iddiaları köşesine taşıdığını ve haberin doğru olmadığının anlaşıldığını belirterek, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve İnce’den de özür diledi.

Sözcü gazetesi yazarı Rahmi Turan’ın “Özür diliyorum’ başlıklı yazısı şöyle:

“Haber kaynağım olan 20 yıllık gazeteci arka­daşıma güvenerek kulis bilgisi niteliğinde (iç say­fada) yazdığım yorum-ha­berle Türkiye'nin gündemi­ni bu kadar meşgul ettiğim için son derece üzgünüm.

Doğru olmadığı anlaşılan haberde adı geçen:

– Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Er­doğan'dan…

– CHP eski Yalova milletvekili ve Cumhur­başkanı adayı Muhar­rem İnce'den…

– Ve tüm siz sevgili okurlarımdan özür dili­yorum.

Bunu bir “trafik kazası” gibi kabul etmek gerekiyor.

Kasıtlı olmadan, dikkatsiz­lik sonucu ortaya çıkan bir hatadır bu!

Yorum-haberde adı geçen Cumhurbaşkanı Er­doğan “Külliye'de bir CHP'li ile görüştüğüm külliyen yalan” diye kesin konuştu.

Muharrem İnce, ispat edilirse kendisini Taksim'de yakacağını söyleyerek “Bu Genel Merkez'in içindeki bir çetenin işidir!” dedi.

CHP ve çete, birbirine taban tabana zıt iki sözcük…

Bu durumda parti merkezi bir “Araştırma komisyo­nu” kurarak konuyu mutla­ka aydınlığa çıkartmalıdır!”