Rahşan Ecevit, son yolculuğuna uğurlandı

Rahşan Ecevit, son yolculuğuna uğurlandı
Eski Başbakan Bülent Ecevit'in eşi ve Demokratik Sol Parti'nin (DSP) kurucusu Rahşan Ecevit, bugün son yolculuğuna uğurlandı. Rahşan Ecevit, devlet mezarlığında eşi Bülent Ecevit'in yanına defnedildi.

Eski Başbakan Bülent Ecevit'in eşi Rahşan Ecevit, son yolculuğuna uğurlandı. Tedavi gördüğü Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesinde çoklu organ yetmezliği nedeniyle 97 yaşında hayatını kaybeden Rahşan Ecevit için Kocatepe Camii’nde cenaze töreni düzenlendi. Törene Ecevit’in yakınlarının yanı sıra siyasiler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Rahşan Ecevit naaşı, Kocatepe Camii'nde öğlen namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından getirildiği devlet mezarlığında eşi Bülent Ecevit’in yanına defnedildi. 

Rahşan Ecevit’in mezarına konulmak üzere, memleketi Giresun’un Şebinkarahisar ilçesinden de toprak gönderildi.

"HEPİMİZ ÜZÜNTÜLÜYÜZ"

Cenaze töreninde açıklamalarda bulunan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bülent-Rahşan Ecevit çiftinin tüm dünyaya örnek davranış sergilediklerini belirterek, “Siyaset dünyamızın önemli bir aktörünü sonsuzluğa yolcu ediyoruz. Hepimiz üzüntülüyüz. Rahşan Hanım, siyaset dünyamızda Bülent Ecevit’le birlikte uzun bir mücadele süreci başlattılar demokrasi açısından. Sadece Türkiye’de değil bütün dünyada örnek davranış sergilediler. Onların ifade ettiği hakça düzeni bugünde arıyoruz ve aramaya da devam edeceğiz. Onların bıraktığı ilkeler, bizim bugün için sürdürmeye çalıştığımız ilkelerdir” dedi.

11-3-2-20483946-190120201245320000-14-5-20200119000000-aa-picture-20200119-20483943-json.jpg
 

ÇOK SAYIDA SİYASİ KATILDI

Törene CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AKP Grup Başkanı Naci Bostancı, TBMM eski Başkanı Cemil Çiçek, CHP’nin 24 Haziran 2018 seçimindeki cumhurbaşkanı adayı olan Muharrem İnce, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, eski Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk gibi isimler ile çok sayıda vatandaş katıldı.

whatsapp-image-2020-01-19-at-13-40-05.jpeg

Rahşan Ecevit'in cenazesine İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise çelenk gönderdi

RAHŞAN ECEVİT KİMDİR?

Rahşan Ecevit (doğum adıyla Zekiye Rahşan Aral), 1923 yılında Bursa'da dünyaya geldi. Rahşan Ecevit; ressam, yazar ve siyasetçi kimliğinin yanı sıra Demokratik Sol Parti ile Demokratik Sol Halk Partisi'nin kurucusu ve ilk başkanıdır. 

Aslen Selanik'ten Şebinkarahisar'a yerleşmiş bir ailenin çocuğu olan Rahşan Ecevit'in, babası Namık Zeki Aral, annesi Zahide Aral'dır. Ankara Lisesi ve Robert Koleji mezunudur.

DSP'nin kurucusu ve eski genel başkanıdır. Çok iyi derecede İngilizce bilmektedir. Kurucusu olduğu Demokratik Sol Parti’den 4 Haziran 2009 tarihinde istifa etti. 17 Ocak 2010 tarihinde kurucusu olduğu Demokratik Sol Halk Partisi’nin 2. Genel Başkanlığına seçildi. 22 Mayıs 2010 tarihindeki 33. CHP kurultayına bağımsız milletvekili Emrehan Halıcı ile katılarak, tek başına genel başkan adayı olan ve kazanan Kemal Kılıçdaroğlu’na ve CHP’ye desteğini açıklamıştı.

1-20200119134222.jpg