Ramazan ne zaman başlayacak? Ramazan Bayramı ne zaman?

Ramazan ne zaman başlayacak? Ramazan Bayramı ne zaman?
Ramazan ayının başlamasına sayılı günler kaldı. Ramazan ayı 6 Mayıs tarihinde başlıyor. Ramazan ayının gelmesiyle vatandaşlar tarafından bayramın ne zaman olacağı merak konusu oldu. 2019 Ramazan Bayramı ne zaman? Bayram kaç gün olacak? İşte detaylar...

Ramazan ayının heyecanı tüm yurdu sarmışken bayramında ne zaman olacağı kaç gün olacağı araştırılmaya başlandı. Vatandaşlar yaz aylarına gelen bayram için tatil hazırlıklarına başladı. Peki, Ramazan Bayramı kaç gün olacak? İşte 2019 Ramazan Bayramı hakkında merak edilenler….

RAMAZAN NE ZAMAN BAŞLIYOR

Diyanet İşleri Başkanlığının paylaştığı dini günler takvimine göre ramazan ayı 6 Mayıs Pazartesi günü başlıyor, 3 Haziran Pazartesi günü sona eriyor. İlk sahura 5 Mayıs’ta kalkılacak, ilk iftar 6 Mayıs’ta yapılacak. Ramazan ayında gündüzleri oruçlar tutulacak. Akşamları iftarın ardından vakit namazları ve teravih namazı kılınacak.

RAMAZAN BAYRAMI NE ZAMAN

Cumhurbaşkanlığı kararı ile Ramazan Bayramı tatili 9 güne çıkartıldı. Kamu kurum ve kuruluşlarındaki bütün çalışanlar, Ramazan Bayramı tatili dolayısıyla 3 Haziran 2019 Pazartesi günü yarım gün ve 7 Haziran 2019 Cuma günü tam gün idari izinli sayılacak.