8 Mayıs 2021 Cumartesi
İstanbul Hava durumu İstanbul 18°C

Ramazanda balık tezgahları yoğun ilgi görüyor

Ramazan ayında iftar sofraları için balık tercih eden vatandaşlar, balık tezgahlarının önünde kuyruklar oluşturuyor. Hazmı kolay olduğu için daha çok fırın balıklarının tercih edildiğini söyleyen balıkçılar, ramazan ayının bereketiyle geldiğini belirtti.

Haber Giriş: 17 Nisan 2021 Cumartesi - 11:37
Takip Et
Ramazanda balık tezgahları yoğun ilgi görüyor
+
Aa
-

DHA'nın haberine göre, Karadeniz'de balıkçılar, 15 Nisan’da başlayan av yasağıyla birlikte teknelerini limana demirledi. Av yasağı başladı ancak balık bereketi devam ediyor. Tezgahlardaki balık çeşitliğini gören vatandaşlar ise iftar için balık alıyor. Özellikle iftar saatlerine yakın balık tezgahlarının önünde kuyruklar oluyor. İftar sofrası için balık tercih eden vatandaşlar en çok levrek, somon ve çupra gibi balık alıyor. ‘Ramazan bereketiyle geldi’ diyen balıkçılar ise ilgiden memnun.



‘DAHA ÇOK FIRINDA YAPILAN BALIKLAR İLGİ GÖRÜYOR’

Samsun'un Atakum ilçesinde balıkçılık yapan Emrah Cenikli, balığa ciddi bir rağbet olduğunu ifade ederek, "Mübarek ramazan, her zaman olduğu gibi bereketiyle geldi. Her ramazan ayında olduğu gibi bu ramazanda da ilgi oldukça fazla. İftar menüsü için balığı tercih eden vatandaşlarımız var. Hazmı kolay olduğu için daha çok fırında yapılan balıklar tercih ediliyor. Çupra, levrek, somon gibi fırın balıklarını daha çok satıyoruz. Ayrıca olta mezgit ve barbunu da tavada yapıp, satıyoruz. 15 Nisan itibari ile av yasağı başladı. Mezgidin kilosu 42 lira, barbunun 50-58 lira arasında, deniz somonu 37 lira, levrek ise 55 liradan satılıyor. Aslında inişli çıkışlı bir sezon geçirdik. Hamsiyle ilgili zaman zaman yasaklar oldu. Eylül ve ekim ayında bereketli başlayan sezon daha sonra yavaşladı. Ama halkımıza kaliteli balık yedirdik” dedi.

İftar saati yaklaştıkça hazırlıkların da başladığını belirten balıkçı Emir Alp Cenikli, “Vatandaşlarımız kaliteli balık tercih ediyor. Hem omega-3 hem de protein açısından yüksek olduğu için balığa büyük bir ilgi var. Daha çok levrek, somon, çupra, mezgit, barbun gibi balıklar tercih ediliyor. Pratik bir yemek olduğu için ev hanımları tarafından yoğun bir ilgi var” diye konuştu.



‘FİYATLAR BİRAZ ARTMIŞ DURUMDA'

İftar için balık alan Uğur Yazlık, “Genel olarak her türlü balığı alıyorum. Fiyatlar biraz artmış durumda. Hafif olduğu için daha çok fırın balıklarını ve tercih ediyoruz, zaman zaman da ızgara yapıyoruz. Bugün çupra ve levrek aldım. Karadenizli olarak balığın yanına mısır ekmeği yapacağız, turşu kavurması ve salata da yaparız” dedi.

İftar için balık tercih ettiğini ifade eden Fehmi Akkurt, “Mümkün olduğunca haftada 2-3 kez balık yemeye çalışıyoruz. Bugün 1,5 kilo çinekop aldım, balığın her türlüsü yemeye çalışıyoruz. Hanımlar için de beleş yemek oluyor, hanım sipariş etti, ben de aldım. Yanına da salata yapar ve yeriz” dedi.

 

 

 

 

 

 

 

 

Bakanlık duyurdu. Mardin'de 6 terörist etkisiz hale getirildi
Bakanlık duyurdu. Mardin'de 6 terörist etkisiz hale getirildi
Bakanlık duyurdu. Mardin'de 6 terörist etkisiz hale getirildi
Derbide ilk 11'ler belli oldu!
Derbide ilk 11'ler belli oldu!
Derbide ilk 11'ler belli oldu!
İYİ Parti'den kuyrukta bekleyen TIR şoförlerine ziyaret
İYİ Parti'den kuyrukta bekleyen TIR şoförlerine ziyaret
İYİ Parti'den kuyrukta bekleyen TIR şoförlerine ziyaret
Metruk evde çıkan yangın, söndürüldü
Metruk evde çıkan yangın, söndürüldü
Metruk evde çıkan yangın, söndürüldü
Münih üst üste 9. kez şampiyon
Münih üst üste 9. kez şampiyon
Münih üst üste 9. kez şampiyon
İmamoğlu'ndan Erdoğan'a kayıp atlarla ilgili yanıt
İmamoğlu'ndan Erdoğan'a kayıp atlarla ilgili yanıt
İmamoğlu'ndan Erdoğan'a kayıp atlarla ilgili yanıt
Derbinin VAR hakemi açıklandı
Derbinin VAR hakemi açıklandı
Derbinin VAR hakemi açıklandı