Rami oto pazarında dolu alarmı. Halı muşamba, paspas ne bulurlarsa kullandılar

Rami oto pazarında dolu alarmı. Halı muşamba, paspas ne bulurlarsa kullandılar
Eyüpsultan'da bulunan açık oto pazarında araç sahipleri, İstanbul’'da meteorolojinin kuvvetli yağmur ve dolu yağış uyarılarının ardından araçlarının üzerine muşamba, paspas, halı gibi malzemelerle örterek önlem aldılar. Alınan önlemler havadan görüntülendi.

İstanbul`da Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden gelen dolu yağışı ve aşırı yağmur uyarılarının ardından Eyüpsultan Rami'deki oto pazarlarında araç sahipleri tedbirlerini almaya başladı.

yenicag-oto-pazari-1.jpg

Araç sahipleri dolu yağışıyla araçlarının zarar görmemesi için halı, muşamba, paspas ve hasır gibi malzemelerle otomobillerini korumaya aldı.

yenicag-oto-pazari-2.jpg

"MAĞDUR OLMAMAK İÇİN ÖNLEMİMİZİ ALDIK"

Oto pazarında galerisi olan Selim Kurşun, "Önlemimizi aldık. Meteorolojiden aldığımız habere göre dolu yağacak denildi. Daha önceden mağdur olduk, şimdi mağdur olmamak için önlemlerimizi aldık. Araçlarımızın üzerini araçlarımızın üzerini kapladık. Malımızı himaye altına almaya çalışıyoruz. Bekliyoruz. Yağıp yağmayacağını Allah bilir. Daha önce de muşamba örtük. Faydasını gördük. Halı bulamıyoruz. Burada çok aracımız var. Dolu için aldık" dedi.

yenicag-oto-pazari-3-001.jpg

“ZARARI YARI YARIYA İNDİRİYOR”
Bir başka galerici Aydın Göl, "Bugün ve yarın dolu yağacağı için araçlarımızın üzerini kapattık. Halı ve paspas koyarak önlemimizi aldık. Daha önce doludan zarar gördük. Aracımızın camları kırıldı. Tavanda dolu izi oldu. 5-6 bin lira zararımız oldu. Muşambaları nalburdan alıyoruz. Hasırda koyuyoruz. Hasırda araçların tavanını koruyor. Bugün yağış beklemiyoruz. Bugünkü önlemi yarın için aldık. Muşamba koruyor ama hasarı aza indiriyor. Kıracaksa kırmıyor. Delecekse delmiyor. Zararı yarı yarıya indiriyor. Muşambaları önceden aldık. Hazırda bekletiyorduk" dedi.

yenicag-oto-pazari-5.jpg

yenicag-oto-pazari-6.jpg

yenicag-oto-pazari-7.jpg

yenicag-oto-pazari-8.jpg

(Kaynak: DHA)