Rasim Ozan Kütahyalı, istifa ettiği açıklayan Bakan Berat Albayrak’a böyle yalvardı

Rasim Ozan Kütahyalı, istifa ettiği açıklayan Bakan Berat Albayrak’a böyle yalvardı
Güneş Gazetesi Yazarı Rasim Ozan Kütahyalı, Instagram hesabından istifa ettiğini duyuran Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’a seslendi. Kütahyalı yaptığı paylaşımlarda "Bu iktisadi devrim çok meşakkatli, çok zor olacak diye telefonda konuşmuştuk. Sen gidersen bu finansal devrim yolda kalır" dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, sağlık sorunu gerekçesiyle yaklaşık 5 yıldır yürüttüğü bakanlık görevinden istifa ettiğini açıkladı. İstifa haberi Türkiye gündemine bomba gibi düşerken Rasim Ozan Kütahyalı ise Albayrak’ın istifa sonrası  'yapma' derken, "Bu iktisadi devrim çok meşakkatli, çok zor olacak diye telefonda konuşmuştuk. Sen gidersen bu finansal devrim yolda kalır" dedi.

Albayrak’a seslenen Kütahyalı şu ifadeleri kullandı:

“Yapma Berat Bey. İstifanı geri al lütfen... Bu iktisadi devrim çok meşakkatli, çok zor olacak diye telefonda konuşmuştuk. Sen gidersen bu finansal devrim yolda kalır. Yine eski düzene dönülebilir. Türkiye anti-ithalat ve imalat-ihracat devrimini yapmak zorunda. Görevini bırakma”

“Başkanımız Erdoğan... Lütfen aynen 12 Nisan Süleyman Soylu olayında yaptığınız gibi bu istifayı kabul etmeyiniz. Bu istifa kabul edilmemelidir. Türkiye cari açık belasından Berat Albayrak devrimiyle kurtulma yoluna girmişti. Bu yoldan geri dönülmemeli Sayın Başkan. Reddediniz.”

“Berat Albayrak çok zor olan yolu seçmişti. Popülizmi seçebilirdi. Arttır arttır faizi,dolar ucuz olsun. Bol bol ithalat olsun. Sıcak para ile kafalar Leyla olsun. Albayrak Türkiye’nin üretim üssü olması için kellesini koydu. Bu istifayı lütfen kabul etmeyiniz Tayyip Bey. Lütfen”

“Bakınız muhalif bir iktisatçı olan Ege Cansen bile Berat Albayrak’ın yapmak istediği ekonomik devrimi görüp bu yazıyı yazdı. Yüksek faiz/düşük kur düzeni bu ülkeyi mahvetmiştir. Elbette devrimler çok sancılı ve çileli olur. Direnmek zorundayız. Başkanım bu istifayı reddediniz”

rasim1.jpgrasim-2.jpgrasim3.jpg

 

İlgili Haberler