Rauf Denktaş Rumlar'ın hedefini yıllar önce açıklamıştı: Rum'un hedefi ENOSİS

Rauf Denktaş Rumlar'ın hedefini yıllar önce açıklamıştı: Rum'un hedefi ENOSİS
Kıbrıs’ın Efsane Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş döneminde Büyükelçi olarak görev yapan YENİÇAĞ Gazetesi yazarı Hüseyin Macit Yusuf, katıldığı sempozyumda Kıbrıs meselesiyle ilgili çok önemli açıklamalarda bulundu. Yusuf, KKTC Kurucu ve Efsane Cumhurbaşkanı Denktaş’ın yıllar öncesinde, “Rum’un hedefinde ENOSİS” var dediğini anımsattı.

Rauf Denktaş Rumlar'ın hedefini yıllar önce açıklamıştı: Rum'un hedefi ENOSİS

Doğu Akdeniz’deki gelişmeler devam ederken, Kıbrıs adasının Türk tarafı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti de uluslararası alanda meşru haklarını korumak için Türkiye ile büyük mücadele vermeye devam ediyor.

Son olarak Dişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Yunan Bakan Dendias’ın Türkiye’ye gelerek küstah ifadeler kullanmasının ardından Kuzey Kıbrıs’a giderek Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’la ortak basın açıklaması düzenlemişti.

Bu açıklamada, Cumhurbaşkanı Tatar, Bakan Çavuşoğlu’nu tebrik ederek, Yunan Bakan’a yerinde cevaplar verdiğini aktarmıştı.

Doğu Akdeniz’de bu gelişmeler yaşanırken, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kurucu ve efsane Cumhurbaşkanı Başkanı ve YENİÇAĞ Gazetesi’nin eski yazarlarından Rauf Denktaş’ın yıllar önce Rumların hedefiyle ilgili söylediği sözler yeniden gündeme geldi.

Son Dakika Kıbrıs Gazetesi’nin haberine göre KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın Gezici Büyükelçi olarak görevlendirdiği Hüseyin Macit Yusuf, katıldığı sempozyumda Denktaş’ın yıllar önce Kıbrıs davası hakkında söylediklerini bir kez daha gündeme getirdi.

Yusuf, ‘Uluslararası Düzen Sempozyumu’nda yaptığı konuşmada Rum- Yunan ikilisinin Enosis hedefi nedeniyle Kıbrıs’ta anlaşma yapmadığını söyledi. Yusuf, bu tezin yıllar öncesinde Rauf Denktaş tarafından da gündeme getirildiğini vurguladı.

Yusuf, sempozyumda yaptığı konuşmanın devamında ise, “KKTC egemen devlet olarak vardır. Rum- Yunan ikilisi ve bunlara destek veren ABD ile AB, beğensin beğenmesin muhakkak tanıtacağız” ifadelerini kullandı.

SIK SIK DİLE GETİRİYORDU

Diğer yandan Rauf Denktaş, Enosis ile ilgili uyarılarını sık sık dile getiriyordu. Denktaş, Rauf Denktaş, Adana''da Çukurova Genç İşadamları Derneği (ÇUGİAD) tarafından düzenlenen ''''AB Sürecinde Kıbrıs'''' konulu panelde, ''''Rumlar, bütün Kıbrıs''a sahip çıkarak Enosis''i gerçekleştirmek istiyorlar. Bizi de görüşmelerde uyumsuz göstermek için oyalama taktiklerini seçiyorlar'''' demişti.

ENOSİS NE DEMEK?

Enosis 1930''lu senelerde Birleşik Krallık idaresinde bulunan Kıbrıs adasının "Yunanistan''a bağlanması" anlamında kullanılmıştır. Genel anlamı ise politika açısından "bir ülkenin sınırlarına dahil olma, birleşme" anlamına gelmektedir.