Real Madrid - Galatasaray 6-0 (Maç özeti)

Real Madrid - Galatasaray 6-0 (Maç özeti)
UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu 4. karşılaşmasında deplasmanda Real Madrid ile karşılaşan Galatasaray, rakibine farklı yenildi. Galatasaray bu sonuçla Şampiyonlar Ligi'ne veda ederken UEFA Avrupa Ligi iddiasını sürdürüyor.

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde, Real Madrid ile deplasmanda karşılaşan Galatasaray, aldığı farklı mağlubiyetin ardından gözünü UEFA Avrupa Ligi'ne çevirdi.

Maça hızlı başlayan Real Madrid; 4. ve 7. dakikalarda Rodrygo, 14'te Sergio Ramos, 45'te Benzema ile goller bularak ilk yarıyı 4-0 önde tamamladı. 81. dakikada Benzema durumu 5-0'a getirdi. Benzama bu golle Şampiyonlar Ligindeki 50. golünü kaydetmiş oldu.

Uzatma dakikalarında ise skor 6-0'a geldi. 90+2'de Rodrygo maçın skorunu belirledi.

Maç öncesi gerçekleştirilen basın toplantısında kaybetmeleri halinde matematiksel olarak Avrupa Ligi tarafına bakacaklarını ifade eden Fatih Terim, “Matematik olarak baktığımızda çok net görebiliyoruz. Kaybettiğimiz takdirde Şampiyonlar Ligi değil UEFA Avrupa Ligi’ne tarafına bakmak zorundayız" ifadelerini kullanmıştı.

MAÇ ÖZETİ

Real Madrid, sol kanattan gelişen atakta yapılan orta sonucunda ceza sahası içi sağ çaprazda Rodrygo'yu topla buluşturdu. Lemina'dan sıyrılarak vuruşunu yapan Brezilyalı oyuncu, 4. dakikada takımını öne geçirdi: 1-0.

5. dakikada Toni Kroos, ceza sahası dışından vuruşunu yaparken topu Muslera çıkardı.

Real Madrid'de sol kanattan Marcelo'nun yaptığı ortada kafa vuruşunu yapan Rodrygo, 7. dakikada kendisinin ve takımının ikinci golünü attı: 2-0.

Galatasaray'da, Nzonzi'nin Kroos'un ayağına bastığı pozisyonu VAR'da izleyen hakem Zwayer, penaltı noktasını gösterdi.

Nzonzi, Kroos'a yaptığı hareket sonrası 13. dakikada sarı kart gördü.

Penaltıyı kullanan Sergio Ramos, 14. dakikada farkı 3'e çıkardı: 3-0.

21. dakikada savunmanın arkasına hareketlenen Lemina'nın vuruşu Real Madrid oyuncularından dönerken ikinci topta Andone'nin ceza sahası dışından yaptığı vuruş farklı şekilde üstten dışarı gitti.

36. dakikada Toni Kroos'un sağ kanattan kullandığı serbest vuruşta, ceza sahasına yapılan ortaya Karim Benzema etkisiz bir vuruş yaptı ve top auta çıktı. 

37. dakikada Galatasaray'da savunma arkasına atılan topa hareketlenen Feghouli'den önce kaleci Courtouis göğsüyle topu kontrol ederek uzaklaştırdı.

39. dakikada Real Madrid'in sol kanattan kullandığı serbest vuruşta yapılan ortaya Casemiro'nun yaptığı kafa vuruşu, ağlarla buluşmasına rağmen ofsayt nedeniyle gol değeri kazanmadı.

42. dakikada Real Madrid'de Valverde, orta alanda Lemina'ya yaptığı faul sonrası sarı kart gördü. 

42. dakikada Real Madrid'de iki golün asistini yapan Marcelo oyundan çıkarken Ferland Mendy oyuna dahil oldu. 

45. dakikada Galatasaray'da Nagatomo'nun hatalı pası sonrası topu alan Rodrygo, sağ kanattan topu içeri çevirdi ve Benzema altı pas üzerinden yaptığı vuruşla farkı 4'e çıkardı: 4-0.

İlk yarı 4-0'lık Real Madrid üstünlüğüyle sona erdi.

Galatasaray'da ikinci yarı öncesi Nzonzi'nin yerine Ömer Bayram oyuna girdi.

İkinci yarı öncesi Andone'nin yerine de Ryan Donk oyuna dahil oldu.

Karşılaşmanın ikinci yarısı başladı.

50. dakikada ceza sahası içi sol çaprazda topla buluşan Benzema'nın dar açıdan yaptığı vuruş farklı şekilde auta gitti.

57. dakikada Galatasaray'da Ryan Babel, hakeme itirazları sonucunda sarı kart gördü.

60. dakikada Real Madrid'de Casemiro oyundan çıkarken Luka Modric oyuna dahil oldu.

67. dakikada Toni Kroos, ceza sahası dışından etkili bir vuruş yaparken Muslera, topu çıkarmayı başardı. Dönen topta ise Benzema, istediği vuruşu yapamadı.

68. dakikada Hazard oyundan çıkarken Isco oyuna dahil oldu.

68. dakikada sol kanattan kullanılan kornerde Isco'nun ön direkte yaptığı kafa vuruşunu, kaleci Muslera çıkardı.


74. dakikada Karim Benzema, ceza sahası içi sol çaprazında yakın mesafeden bir vuruş yaptı. Muslera topu çıkarmayı başardı.

78. dakikada kullanılan Galatasaray korneri sonrası Luyindama'nın kafa vuruşunda topla buluşan Lemina'nın yakın mesafeden yaptığı kafa vuruşu Courtois'da kaldı.

81. dakikada Dani Carvajal'in sağ çizgiden içeri çevirdiği topta Benzema'nın altı pastan vuruşu skoru 5-0'a getirdi: 5-0.

Karşılaşmanın kalan dakikalarında gol sesi çıkmazken maç 5-0 Real Madrid'in üstünlüğü ile sona erdi.

90+2. dakikada Benzema'nın pasında Rodrygo skoru 6-0'a getirdi.

Karşılaşma da 6-0 Real Madrid üstünlüğü ile sona erdi.

MAÇTAN NOTLAR

UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu’nun 4. haftasında deplasmanda Real Madrid ile karşılaşan Galatasaray, İstanbul’daki ilk maça göre ilk 11’de 2 değişiklik yaptı.

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Real Madrid karşısında Muslera, Mariano, Luyindama, Marcao, Nagatomo, Nzonzi, Lemina, Seri, Feghouli, Babel, Andone ilk 11’ini sahaya sürdü.

A Grubu’nda İstanbul’da 22 Ekim’de oynanan ve Real Madrid’in 1-0 kazandığı maça göre kadrosunda iki futbolcusunu değiştiren Terim, Donk ve Belhanda’yı yedeğe alarak yerlerine Lemina ve Feghouli’yi ilk 11’de kullandı.

Terim, ligde son oynanan Çaykur Rizespor maçında ilk 11’de şans verdiği Emre Mor ve Ömer Bayram’ı yedek kulübesine çekti. Sarı-kırmızılılarda Çaykur Rizespor maçında görev yapan oyunculardan Şener Özbayraklı sakatlığı nedeniyle, Ahmet Çalık ise UEFA listesinde olmadığı için karşılaşmanın kadrosunda yer almadı.

Real Madrid Teknik Direktörü Zinedine Zidane ise İstanbul’da maça başladığı kadroda değişiklik yapmayarak, Courtois, Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo, Kroos, Casemiro, Valverde, Rodrygo, Hazard ve Benzema ilk 11’iyle sahaya çıktı.

Zidane, Real Betis ile 0-0 berabere kaldıkları son lig maçına göre ilk 11’de iki oyuncu değiştirerek, defansta Mendy ve orta sahada Modric’i yedeğe aldı.

Öte yandan Santiago Bernabeu Stadı’ndaki maç için çoğunluğu Avrupa ülkelerinden yaklaşık bin kadar sarı-kırmızılı taraftar geldi.

Maç günü Madrid’e gelen Galatasaray Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz de karşılaşmayı Türkiye’nin Madrid Büyükelçisi Cihad Erginay ve Real Madrid Kulübü Başkanı Florentino Perez ile birlikte izledi.

Real Madridli taraftarların karşılaşmaya çok fazla ilgi göstermediği gözlenirken, 81 bin kapasiteli Santiago Bernabeu’da koltukların yarısından fazlasının boş olduğu görüldü.

İlgili Haberler