Real Madrid, tarihinde ilk kez Eibar’a yenildi

Real Madrid, tarihinde ilk kez Eibar’a yenildi
La Liga’da Real Madrid, Eibar'a deplasmanda 3-0 mağlup oldu ve rakibine karşı tarihindeki ilk mağlubiyetini aldı. İspanyol devi, bu sezon La Liga'da bordo mavili ekiplere karşı oynadığı 3 maçı da kaybetti.

Real Madrid, La Liga'nın 13. haftasında Eibar'a konuk oldu. Ev sahibi ekip, Real Madrid'i 3-0 mağlup etti ve rakibine karşı tarihteki ilk galibiyetini aldı.

5-1'lik El Clasico hezimetinin ardından oynadığı 5 resmi karşılaşmayı da kazanan Madrid, 20 puanla 6. sırada kaldı.

Julen Lopetegui ile yolların ayrılmasının ardından Madrid ekibinin başına geçen Santiago Solari, eflatun-beyazlılardaki ilk mağlubiyetini yaşadı.

Bu sonuçla birlikte Real Madrid, bu sezon La Liga'da bordo mavili ekiplere karşı oynadığı 3 maçı da kaybetti. (Real Madrid 1-2 Levante, Barcelona 5-1 Real Madrid, Eibar 3-0 Real Madrid

Solari, Eibar karşısına Courtois, Odriozola, Varane, Ramos, Marcelo, Kroos, Modrić, Ceballos, Bale, Benzema, Asensio ilk 11'ini çıkardı.

Eibar ise Riesgo, Cote, Ramis, Oliveira Pena, Jordan, Escalante, Cucurella, Orellana, Kike, Sergi Enrich 11'iyle sahaya çıktı.

Karşılaşmaya hızlı başlayan Eibar, Escalante'nin 18. dakikada attığı golle Real Madri karşısında 1-0 öne geçti.

Karşılaşmanın ilk yarısında başka gol sesi çıkmadı.

İkinci yarının ilk dakikalarındaki Madrid baskısını kıran Eibar, Enrich'in 52. dakikada attığı golle durumu 2-0'a getirdi.

2. golün sahibi Enrich, bu golden 5 dakika sonra Kike'yi golle buluşturdu. Karşılaşmada başka gol olmadı ve Eibar, Real Madrid'i 3-0 mağlup etti.