Recep Tayyip Erdoğan: “FETÖ’nün bizim zamanımızda büyüdüğünü ben reddetmem, doğrudur”

Recep Tayyip Erdoğan: “FETÖ’nün bizim zamanımızda büyüdüğünü ben reddetmem, doğrudur”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu arasında yaşanan “FETÖ’nün siyasi ayağı” tartışmaları devam ederken Erdoğan’ın “FETÖ’nün bizim zamanımızda büyüdüğünü ben reddetmem, doğrudur” sözleri tekrar gündeme geldi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu grup toplantısında dile getirdiği, “Devleti FETÖ'ye teslim eden kişinin adı Recep Tayyip Erdoğan'dır" açıklamasına karşılık Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’da “FETÖ'nün en önemli siyasi ayağı bizatihi Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendisi ve ekibidir" açıklaması sonrası “FETÖ’nün siyasi ayağı” konusu en önemli gündem maddesi oldu.

Bu tartışma sürerken Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 2018 yılında CNN TÜRK’te katıldığı programda dile getirdiği “FETÖ’nün bizim zamanımızda büyüdüğünü ben reddetmem, doğrudur” sözleri tekrar gündeme geldi.

CNN TÜRK’te Demirören Medya Grubu İcra Kurulu Başkanı Mehmet Soysal’ın “FETÖ’yle mücadele eylem planının hayata geçirilmediğine yönelik eleştirilerle ilgili neler söylemek istersiniz?” şeklindeki sorusuna şöyle cevap vermişti:

"Fetö'nün bizim zamanımızda büyüdüğü şeyini ben reddetmem, doğrudur, doğrudur. Biz bunların bu tür ihanet içinde olduklarını başta şahsım olmak üzere hiç düşünemedik. Meğerse bunlar büyük bir ihanet şebekesiymiş. Aldatıldık".