Recep Tayyip Erdoğan, Katar Emiri’nin annesinin arazi almasını böyle savundu

Recep Tayyip Erdoğan, Katar Emiri’nin annesinin arazi almasını böyle savundu
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katar Emiri’nin annesinin Kanal İstanbul’un güzergahında arazi almasıyla ilgili “Katar Emiri'nin annesinin ülkemizden gayrimenkul satın almasına mani yasal olarak herhangi bir şey söz konusu mu” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katar Emiri’nin annesi Şeyha Monza’nın Kanal İstanbul’un güzergahında arazi almasıyla ilgili dikkat çeken ifadeleri kullandı. Malezya’da gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, “Katar Emiri'nin annesinin ülkemizden gayrimenkul satın almasına mani yasal olarak herhangi bir şey söz konusu mu” şeklinde konuştu.

Ziraat Bankası’nın Simit Sarayı’nı kurtarma girişimiyle ilgili konuşan Erdoğan şunları söyledi:

"Bu olayda gelen tepki diye bir şey ben duymadım. Böyle bir şey olduğunu bana arkadaşlarım iletti. Arkadaşlarım konuyu söyletince genel müdürü aradım. Genel müdür 'böyle kararımız yok' dedi, iş kapandı."

"'KANAL İSTANBUL' PROJESİ GÜZERGAHINDAN ARAZİ ALAN KATAR EMİRİ'NİN ANNESİ

Erdoğan, Katar Emiri’nin annesi Şeyha Moza’nın, “Kanal İstanbul” projesi güzergahında 44 dönüm arazi satın alması üzerine, “Kanal İstanbul’la ilgili bir defa çok çirkin olan şey şu; Katar Emirinin annesinin gelip buradan yer alması vesaire... Bunu söyleyen insanlara sormak lazım; ‘Devletten hangi desteği alarak böyle bir yeri almış’ Bu dedikoduları duydum. Katar Emiri'nin annesinin ülkemizden gayrimenkul satın almasına mani yasal olarak herhangi bir şey söz konusu mu” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler