Recep Tayyip Erdoğan: “Türkiye’de, 8 yılda 516 bin Suriyeli bebek dünyaya geldi"

Recep Tayyip Erdoğan: “Türkiye’de, 8 yılda 516 bin Suriyeli bebek dünyaya geldi"
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ”Son 8 yılda ülkemizde 516 bin civarında Suriyeli bebek dünyaya gelmiştir. Bunların her türlü sağlık imkanından faydalanmasını temin ettik” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’de son 8 yılda yaklaşık 516 bin Suriyeli bebeğin dünyaya geldiğini söyledi. Erdoğan, milli gelire oranla sığınmacılara en fazla parayı Türkiye’nin harcadığını belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Cenevre'de düzenlenen Küresel Mülteci Forumu'nda yaptığı konuşmadan satır başları şöyle:

Türkiye aynı zamanda insani yardımlarda milli gelire oranla dünyanın bir numaralı ülkesidir. Hiçbir ülkenin günümüzde mülteci konusuna yakınlık merciinden bakma lüksü yoktur. Dünyanın devasa bir köye dönüştüğü bir dönemde hepimizin kaderi ortaktır. Bugünkü toplantımızın mülteci konusuna insani bir bakış açısıyla yeniden bakılmasını diliyorum."

Ülkemize sığınan hiç kimseyi geri göndermedik. Biz ırk, din , dil ayrımı yapmadan herkese kucak açtık. Birkaç münferit hadise dışında hamdolsun mültecileri ötekileştirecek hiçbir üzücü olay yaşanmadı. Devlet olarak vatandaşlarımıza hangi imkanları sağlıyorsak ülkemize sığınanlara da aynısını sağlıyoruz. Varil bombalarından kaçan insanlara biz kapımızı kapatamazdık. Suriyeli kardeşlerimizin kendi kendilerine yeter konuma gelmesi için gereken her türlü çabayı gösteriyoruz. "

Son 8 yılda ülkemizde 516 bin civarında Suriyeli bebek dünyaya gelmiştir. Bunların her türlü sağlık imkanından faydalanmasını temin ettik. Bugün ülkemizdeki birçok Suriyeli kendi ayaklarının üzerinde durabilir duruma geldi. İnsani yardım faaliyetlerimiz de aralıksız devam ediyor."