Recep Tayyip Erdoğan ve Abdullah Gül’ün samimi pozları yeniden gündem oldu

Recep Tayyip Erdoğan ve Abdullah Gül’ün samimi pozları yeniden gündem oldu
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün adını anmadan ‘Selefim’ demesi sonrası 5 yıl önce iki ismin verdiği samimi görüntüler yeniden gündem oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dün İstanbul Şehir Üniversitesi ile ilgili yaptığı açıklamada 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e adını anmadan selefim’ demesi sonrası sosyal medyada paylaşılan bir görüntü gündem oldu. Söz konusu görüntüde Abdullah Gül’ün Cumhurbaşkanlığı döneminin sona ermesi nedeniyle Çankaya Köşkü’nde düzenlenen resepsiyonda Erdoğan ile Gül’ün samimi görüntüleri dikkat çekti.

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 7 yıllık görevinin sona ermesi nedeniyle 12 Ağustos 2014 tarihinde Çankaya Köşkü’nde bir resepsiyon düzenlemişti. Resepsiyona, o dönem Başbakan olan Recep Tayyip Erdoğan’ın yanı sıra, dönemin bakanları, kuvvet komutanları ve çok sayıda siyasetçi katılmıştı.

Erdoğan ile Gül resepsiyonda samimi görüntüler sergilemişti. İki isim tokalaşıp kucaklaşırken, Erdoğan ve Gül’ün eşleri de aynı şekilde samimi pozlar vermişti.

NE OLMUŞTU?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Şehir Üniversitesi’ne Halkbank’ın koyduğu tedbir kararı ile ilgili konuşurken 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün adını söylemeden ‘Selefim demişti.

Erdoğan, İstanbul’da yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı:

"Tabii halef-selef olduğumuz cumhurbaşkanı bizi aradı. Siz bu işi arzu ederseniz halledersiniz dedi. Kendisine dedim ki: Temenni ederdim ki, siz benim yerimde olun. Biz geçmişte bankaların nasıl iflas ettiğini biliyoruz. 17 yıldır bizim dönemimizde bankaların hiçbirisi kasayı boşaltmadı. Biz de kasayı boşaltamayız. İşin başından itibaren Ülker Grubu buraya ciddi destekler verdi. Daha sonra Ülker Grubu da buradan çekildi. Ülker Grubu orada bizim verdiğimiz desteklerle ilgili de bizim bu noktadaki desteğimizi açık/net söyledi"