Recep Tayyip Erdoğan’dan Kaddafi açıklaması!

Recep Tayyip Erdoğan’dan Kaddafi açıklaması!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Libya’da Ulusal Mutabakat Hükümeti ile imzalanan deniz araştırmaları anlaşmasının ilk olarak ülkenin devrik lideri Muammer Kaddafi ile görüşüldüğünü belirterek, “Eğer o dönemde bu imzaları atabilseydik, şimdi bu kavgaları belki de yapmayacaktık” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Almanya’daki Libya konferansı dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlarken dikkat çeken açıklamalar yaptı. Türkiye ile Libya arasında imzalanan deniz araştırmaları anlaşmasının ilk olarak Kaddafi döneminde görüşüldüğünü belirten Erdoğan, “Türkiye-Libya arasında daha geniş kapsamlı deniz araştırmaları üzerinde bir anlaşmayı imzalıyorduk ama ömrü vefa etmedi. Eğer o dönemde bu imzaları atabilseydik, şimdi bu kavgaları belki de yapmayacaktık” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

“Biz bu işi Kaddafi döneminde bitirmiştik. Tabii Kaddafi’nin ömrü buna yetmedi. Şimdi Baykal’ı buraya getiren de tabii aslında Kıbrıs Barış Harekatı. Kaddafi ile bu konuyu görüşmüş, konuşmuştuk ve Türkiye-Libya arasında daha geniş kapsamlı deniz araştırmaları üzerinde bir anlaşmayı imzalıyorduk ama ömrü vefa etmedi. Eğer o dönemde bu imzaları atabilseydik, şimdi bu kavgaları belki de yapmayacaktık. Öyle veya böyle şu anda Sarrac ile geç de olsa bu adımı atmış olduk.”

ARABULUCULUK AÇIKLAMASI

Burada arabulucu sıfatıyla bulunmayı kabul edemeyeceğimizi zaten Sayın Putin'e başta da söyledim. Sayın Putin burada “Ben Hafter’ tarafını halledeceğim. Siz de Sarrac’ı hallederseniz bu işi çözüme kavuşturalım” yaklaşım tarzında. Bizim ikimizin arasındaki böyle bir yaklaşım tarzıdır. Yoksa ben bu noktada siyaset anlayışımda bir teröristle asla masaya oturmam, masaya oturulmasına da müsaade etmem. Mesela Sayın Trump’ın YPG ve malum terörist Abdi Şahin’le ilgili adeta “bunu kabul et” diyecek kadar maalesef ileriye gitme durumu olmuştu. Ben de “Sayın Başkan, ben bir teröristle asla masaya oturmam” demiştim. “Hem terörle mücadele diyeceğiz, uluslararası terörle mücadelede çok ciddi kayıplar vereceğiz, ondan sonra da teröristi kabul edeceğiz. Ben bunu yapmam” dedim. Aynı şeyi Putin de yapıyor. Tabi bu biraz insanın, siyasetçinin bakışıyla veyahut da kendi karakteri ile alakalı bir olay.

CHP’YE ÖNERGE TEPKİSİ

CHP’nin FETÖ’nün siyasi ayağının araştırılması için Meclis’e verdiği önerge ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin önergeye verdiği tepkiyle ilgili konuşan Erdoğan şunları söyledi:

“Sayın Bahçeli’nin bu yaklaşımı işin bir boyutu. İşin bir başka boyutu da bana göre şudur: İddia sahibi kim? CHP... Sen iddia sahibi olduğuna göre bir defa bu iddianı ispatlamakla mükellefsin. İspatla bunu. Parlamentonun içinde veya herhangi siyasi partide, AK Parti’de, MHP’de bu tür adamlar mı var? Hadi ispatla. Eğer ispatlayamıyorsan demek ki bunlar sende... Ya CHP içinde var, ya İYİ Parti’de var, ya HDP’de var. Çıkar o zaman sen bunları, ispat et. Bunu ispatlayamayan bu parti parlamentonun tamamını zan altına almak için böyle bir yola başvurdu. Daha geçenlerde Urla Belediye Başkanı’nın FETÖ’cü olduğu ortaya çıktı. Şu anda ne oldu? Tutuklu içeride. Mahkemesi devam ediyor.”