Arda Turan'dan büyük U dönüşü: Siyasi olarak Erdoğan'la aynı düşüncede değilim

Arda Turan'dan büyük U dönüşü: Siyasi olarak Erdoğan'la aynı düşüncede değilim
2017 referandumunda evet kampanyasının başını çeken yıldız futbolcu Arda Turan'dan 'U dönüşü' geldi.

Dün akşam TV 100’de Candaş Tolga Işık’ın sunduğu ‘Az Önce Konuştum’ programına konuk olan Arda Turan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile siyasi olarak aynı fikirde olmadığını açıkladı.

2017 yılında Türkiye’nin başkanlık rejimine geçişinin oylandığı anayasa referandumunda ‘Evet’ kampanyasına katılan futbolcu Arda Turan, siyasi görüşüyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Arda Turan, başkanlık referandumunda Rıdvan Dilmen, Burak Yılmaz ve Ersin Düzen gibi isimlerle birlikte ‘Evet’ lehine çekilen videoda yer almış ve “Güçlü bir Türkiye için ben de varım” demişti.

Referandum bugün yine olsa yine ''Evet'' kampanyasında yer alır mısın?" soruna, “Sistem olarak ‘evet’ diyeceğini” belirten Turan, “Kemal Kılıçdaroğlu''na ''Evet'' deseydim, aynı tepkiyi görür müydüm? Ben yine aynısını derdim, sistemle alakalı ''Evet'' diyorum” ifadelerini kullandı.

Arda Turan, "Siyasi olarak bugünkü iktidara çok yakın olduğun, söylemlerde ve o fotoğraflarda olduğun eleştiriliyor. Öyle misin?" sorusuna da yanıt verdi.

Galatasaraylı futbolcu, "Asla değilim. Recep Tayyip Erdoğan benim sevdiğim bir büyüğümdür. Siyasi fikir olarak asla böyle bir düşüncede değilim" şeklinde yanıt verdi.

Arda Turan açıklamasında şunları söyledi: 

"HİÇ BÖYLE BİR İLİŞKİMİZ YOKTU"

“Ben söylediğim fikrin, savunduğum düşüncenin her zaman arkasındayım, dinleselerdi. ‘Hayır’ diyene de çok büyük saygım vardı, ‘Evet’ diyene de. Türk tarihinin bugünden, yani atıyorum Moğollardan, Orta Asya''dan buraya gelene kadar ki hikayesiyle alakalı bir sürü kitap okudum, bir fikrim vardı; Koalisyonların bize fayda vermeyeceğini, sağdan veya soldan birinin değil. Recep Tayyip Erdoğan hayatı boyunca bana bir direktif vermedi, inan bana.

Hiç böyle bir ilişkimiz yoktu. Ben de bir gün hayatımın herhangi bir yerinde siyasi çıkar sağladıysam şuradan çıkmayayım. Ama insanlar öyle algıladılar, ben inandığım doğruyu söylüyorum.”

OYSAKİ ERDOĞAN ARDA''NIN NİKAH ŞAHİDİ OLMUŞTU

 

Tayyip Erdoğan, Arda Turan''ın nikah şahitliğini yapmıştı. Aslıhan Doğan''la evlendiği 2018 yılında Başakşehir''e transfer olan Arda Turan’ın nikahı, dönemin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal tarafından kıyılmıştı. Törende Erdoğan''a eşi Emine Erdoğan da yer almıştı. Erdoğan, Arda Turan''ın nikah şahidi olmuştu.

İlgili Haberler