“Refet Körüklü” uçmağa vardı

Türk Milliyetçi Hareketinin ulu çınarlarından Refet Körüklü ağabeyimiz 1 Nisan Cuma günü akşamı tedavi gördüğü İstanbul Siyami Ersek Hastanesi’nde uçmağa vardı. Pazar günü de, ikindi namazını müteakip Heybeliada Camiinde cenaze namazı kılınarak aile mezarlığında eşinin yanındaki kabrine yerleştirildi.
Heybeliada’daki dini görevlerimizi, bütün dostlarımızla beraber yerine getirirken Kartal Belediye’mizin ve Milliyetçi Hareket Partimizin de ulaşım imkânlarından istifade ettik.
Sayın okurlarım, 1940’lı yıllardan beri Türk Milliyetçiliği’nin hizmetkârı olan bizler, şükürler olsun ki, hayat boyu birlik ve beraberlik içinde yaşantımızı sürdürüyoruz ve Türk Kültürü’ne hizmet eden kuruluşlarımızı da destekliyoruz. İşte benden dört-beş yaş büyük olan Refet Körüklü ağabeyimiz de bu grupların önderlerindendi. Şiir ve edebiyat düşkünü idi; 1965’li yıllarda Afşın Yayınları tarafından “Hani” adlı şiir kitabını yayınladı, daha sonraki yıllarda “Gönüller Üstü”  şiir kitabı hepimizin beğenisini kazanmıştı.  “Türkiye Hoyratları” “Saklı Kent” şiir kitapları ile “Türkçülerin Kaleminden Atsız”  bilgi kitabı da, Türk Dünyası Araştırmaları Vakfımız tarafından basılmıştı.
1990’lı yıllardan sonra “Söğüt Şenlikleri”ne Türk Devlet ve Toplulukları Dostluk, Kardeşlik ve İşbirliği Vakfı (TÜDEV)’nın tertiplediği  “Türk Dünyası Kurultayları” na İzmir’imizin Kemalpaşa ilçesindeki  “Kazak Vadisi Alaş Kımız Çiftliği” ne ve Türk Dünyası Araştırmaları Vakfımızın her çeşit kültür faaliyetleriyle haftalık toplantılarına Refet Körüklü ağabeyimizle beraber katıldık. Bugünkü gibi yaşlanmadan önceki yıllarda, Heybeliada’daki evinde eşlerimizle birlikte toplanarak güzel günler geçirdiğimizi, artık fotoğraflarda görüyoruz.
1922 Tarsus doğumlu olan Refet Körüklü ağabeyimiz, emekli olana kadar Maliye Bakanlığı’ndaki memuriyetine devam etti ve milliyetçi büyüklerimizin rahmetli Nihâl Atsız, Nejdet Sançar ve Hasan Oraltay’ın da ikamet ettikleri Bostancı’daki apartmanında ömrünü tamamladı.
Eşi Münevver Hanım, on bir yıl önce normal yaşantısını tamamlayarak vefat etmişti ama Körüklü ailesi daha önce 1988 yılında, kızları Neslihan’ı ve ondan üç yıl sonra da oğulları Ertuğrul Osman ile eşini, trafik kazasında kaybederek büyük acılı bir hayat geçirdiler ve yetişkin torunları Emre-Melek ve Korkut’la, yaşantılarını sürdürdüler.
Sayın okurlarım, yazımın bu bölümünü en sona bırakarak, sizin üzüntünüzü azaltmaya çalıştım ama rahmetli Refet Körüklü ve muhterem eşi ile yakınları, uzun yıllar bu acı ile yaşadılar.
Türk milliyetçileri, 3 Nisan Pazar günü İstanbul’da Refet Körüklü amcalarının cenaze töreninden sonra, 4 Nisan Pazartesi günü de, onun yakın dostu Türk Milliyetçiliğini siyasi platforma taşıma becerisi gösteren Başbuğumuz Alpaslan Türkeş’imizi, vefatının 14. yılında, Ankara’daki kabri başında andılar. İkisinin de ruhları şad olsun.
Tanrı Türk’ü Korusun.

Yazarın Diğer Yazıları