Reform yapılacaksa onu da biz yaparız!

Son yaptığımız seçimlerden sonra iktidarın el değiştirmesi ve yeni gelen iktidarın işe hukuk ve ekonomi reformlarıyla başlama sözü vermesi çok büyük müjde!..

Neydi o eski hal öyle? Serbest Fırka yönetiyordu ya Türkiye'yi… Bir de "Serbest Fırka'nın kaderiyle Türkiye'nin kaderi birdir?" diyorlardı… Devlet partileşmiş veya bir başka deyişle parti devletleşmişti…

Neyse ki o günler geride kaldı… Yeni gelenler artık devletle partiyi ayırıp, hukukta yapacakları reformla eski günleri geride bırakmamızı sağlayacaklar!..

Ne yalan söyleyelim, geç geldiler ama iyi geldiler!.. Öncekileri vurduğu prangaları söküp atacağız, rampadaki füze gibi olacağız!..

***

Hele ekonomide reform gerçekten çok hayati… Öncekiler tutturmuştu "Eskiden 1 milyona tuvalete gidiyordunuz" diye… Sanki insanlar tuvalete gitmek için evi arabayı satıyorlardı!.. Memleketi önceden yönetenler daha sonra paradan 6 sıfır atılınca fark varmış gibi anlatıyorlardı… Aldığın maaştan da 6 sıfır atılmıştı ama olsun bu tuvalet parası bir türlü dilden düşmüyordu…

Çok şükür iktidar el değiştirdi de reformistler başa geldi, şimdi kimse aklımızla dalga geçemeyecek!..

Artık kimse Hazine garantili köprüler, hastaneler, yollar yapıp, parasını milletten çıkaramayacak!.. Onlara yapanları çok şükür gönderdik!.. Yeni yöneticilerimiz, yapacakları reformlarla bu rezalete son verecekler, yapanları da yargılayacaklar!..

Kamu ihale kanunun nasıl da delik deşik etmişti öncekiler… 18 yılda onlarca değişiklik neydi öyle değil mi? Şimdi yönetim değişti, Allah'ın izniyle hepsi geride kaldı!.. Artık eskiler düşünsün yaptıklarının vebalini!..

Eskiden Türkiye'yi "Dolar 3.5'i geçsin, yüzüme tükürün" diyenler yönetiyordu, şimdi "Dolar'dan bize ne diyenler"!.. Sadece aradaki farktan başka 3-5 ülkeyi daha yönetecek kapasite çıkar!..

***

Hukuk reformu az şey değil hani!.. Öncekiler tutturmuşlardı "Vesayet rejimini bitireceğiz, yargıda mezhepçi yapılanmayı kıracağız" diye… Sonra da partide yöneticilik yapmış avukatları bile hâkim yapacak düzenlemenin önünü açmışlar, hâkim yapmışlardı…

Allah'tan son seçimi kaybettiler, ülkenin başına yenileri geçti de hukuk reformu yapacaklar!.. Yoksa öncekilerin eline kalsaydık partili mübaşirlerin karar verip davaları sonuçlandırabileceği bir düzene geçecektik!.. Bizi koruyan Allah, yeni yöneticilerimize güç kuvvet versin!..

***

Kimse kusura bakmasın ama bu ülkede reform yapılacaksa onu da biz yaparız!..

Demokrasiyi de biz getiririz, tek adam rejimini de!..

PKK'yla masaya oturup çözüm sürecini de biz başlatırız, sonra masayı da biz deviririz!..

Şivan Perverlerle düeti de biz yaparız, yeri geldiğinde dombrayı da biz çalarız!..

Milliyetçilik ayaklar altına alınacaksa biz alırız, sonra mevsim gereği sahip çıkılacaksa o da bizim işimiz!..

Daha önce 'Sivas'ın ötesine geçememek'le suçladığımız muhalefeti biz aşağılarız, gerektiğinde de biz yanımıza alırız!..

Fetullah Gülen'i vatanına da biz davet ederiz, yorgan gidince haşhaşi ilân edilecekse biz ilân ederiz!..

Türkçe Olimpiyatları'nda ağlanacaksa biz ağlarız, sonra gülünecekse biz güleriz!.. O lânet çözüm sürecinde aynı hedefe vurulacaksa, kalleşlik kazanırken 'Kardeşlik kazandı' manşetleri atılacaksa biz atarız!..

Şimdi de kimse kusura bakmasın, bu memlekete reform lâzımsa onu da biz yaparız!.. İster metre metre, ister kilo kilo!.. Hangi işe ne kadar lâzımsa!.. O bizim işimiz!..

 

Yazarın Diğer Yazıları