Reis Başkan oldu ya gerisi kimin umurunda?

Reis Başkan oldu ya, zam yağmuru doğal gaz, akaryakıt, elektrik, ekmek, soğan, domates, peynir, zeytin hatta su ile başladı ama kimin umurunda?

Reis Başkan oldu ya, Merkez Bankası faizleri 5 baz puan daha ve yıl sonu enflasyon beklentisini de artırdı ama kimin umurunda?

Reis Başkan oldu ya, sınav sonuçları açıklandı 100 bin öğrenci açıkta kaldı ama kimin umurunda?

Reis Başkan oldu ya, müsteşarlar tarih oldu, yağmur gibi Bakan Yardımcısı atanıyor bakanlıklar darmaduman ediliyor ama kimin umurunda?

Reis Başkan oldu ya, Meclis devre dışı KHK'lar ile devletin 95 yıllık yapısı değiştiriliyor ama kimin umurunda?

Reis Başkan oldu ya, 600 kişilik Meclis'te 4 milletvekili istifa edip Bakan oldu, kaldı 596. Yeni Milletvekilleri Enis Berberoğlu ve Leyla Güven hâlâ cezaevinde ki kalan 594 milletvekilinin umurunda bile değil peki kimin umurunda?

Reis Başkan oldu ya, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) dış ticaret açığının 6 ayda yüzde  31,6 artışla 40,74 milyar doları aştığını açıkladı ama kimin umurunda?

Reis Başkan oldu ya, işsizlik tarihi rekorunda ama kimin umurunda?

Reis Başkan oldu ya, 24 Haziran sonrası için "düşer" denilen Dolar ve Euro tarihi rekor kırdı ama kimin umurunda?

Reis Başkan oldu ya, 1 Ocak 2018'de 1.600 lira olan Asgari Ücret ile 427 dolar alan işçi bugün ancak 327 dolar alabiliyor. Yani 490 lirası uçtu gitti. Artık maaşları 1.600 lira değil sadece 1.110 lira ama kimin umurunda?

Reis Başkan oldu ya, doktorlara, hemşirelere, sağlık memurlarına saldırılar olanca şiddetiyle sürüyor ama kimin umurunda?

Reis Başkan oldu ya, Rahip Brunson "casusluk faaliyetlerini evinden yürütsün" (!) diye olsa gerek aniden cezaevinden çıkartılıp ev hapsine alındı. Tatmin olmayan Trump ve Amerika ekonomik ambargo tehditleri yağdırmaya başladı ama kimin umurunda?

Reis Başkan oldu ya, Devleti Valilerini, Kaymakamlarını, Emniyet Müdürlerini, Hâkimlerini, Savcılarını Yüksek Yargı Başkanlarını, Rektörleri, Dekanları, Bakan Yardımcılarından çaycılara kadar tüm bürokrasiyi AKP Genel Başkanı atıyor ama kimin umurunda?

Reis Başkan oldu ya, yıllarca "görüldüğü yerde ezilmelidir" diye siyasi nutuklara konu olan Komünist Rusya'dan da et ithal etmeye başladık ama kimin umurunda?

Reis Başkan oldu ya, ülkelerindeki diktatör Esad'la savaşmamak için bu görevi Türk askerine bırakıp Türkiye'ye kaçan on binlerce Suriyeli ülkelerine tatile gidip geliyorlar ama kimin umurunda?

Reis Başkan oldu ya, Giresun'da felçli eşi için ilaç yazdırmaya gittiği hastanede polisin biber gazlı ve ters kelepçeli müdahalesi ile öldürülen Yusuf Topal'ın felçli eşi Emine Topal eşinin cenaze törenine bile katılamadı ama kimin umurunda?

Reis Başkan oldu ya, terör, kadına kız çocuklarına taciz ve tecavüzler devam ediyor, tarikatlar ve cemaatler bakanlıklarda kadro, makam ve mevki kazanıp peş peşe açtıkları öğrenci yurtlarında çocukları zehirliyorlar ama kimin umurunda?

Reis Başkan oldu ya, Türkiye, Büyükelçiliğini Kudüs'e taşıyamıyor, Erdoğan Gazze'ye gidemiyor, İsrail Filistinlilere soykırım uyguluyor ama kimin umurunda?

Candan Erçetin de diyor ki;

İnsaf bu kadar eziyet kim çeker?

Her lafı her sözü ayrı keder,

Özrü kabahatinden de beter,

Sor boş duvarlara,

Boş kollarına,

Neden bu elveda?

Sev ister mutlu ol,

İstersen delir,

Umrumda değil.

Didindim ah yola gelir mi diye yıllarca,

Canımdan bezdim ağzını her açtığında,

Bakınca maziye hak ettim bunu galiba,

Gözün aydın bende delirdim bak en sonunda.

Kapıma dayanma sakın,

Yakarım inan yakarım,

Rezil olur ele güne, aldırmadan hiç kimseye,

Yaka paça seni atarım.

Yazarın Diğer Yazıları