Rejimin teminatı CHP ve Ülkücü tabandır

Ülkücü tabandan kastım asla MHP Genel Merkezi değildir, peşinen vurgulayayım.

Meral Akşener, Prof. Dr. Ümit Özdağ, Koray Aydın ve Sinan Oğan ile başlayan Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu, İsmail Ok, Nuri Okutan ve Atilla Kaya ile güçlenen "Türk Milliyetçileri Hayır diyor" kampanyasına Ülkü Ocaklarının 10 Başkanı da katıldı.

Türkiye'yi adım adım gezen Türk Milliyetçileri Hayır kampanyasını tüm baskı ve saldırılara rağmen yılmadan sürdürüyorlar.

Çok da başarılı oldukları kesinleşti.

"MHP'nin yüzde 90'ı 'hayır' diyecek" diyenlere ben katılmıyorum.

Ülkücü tabanın yüzde 99'unun hayır diyeceğini görüyorum ben. Çünkü ülkücü taban görüldü ki Atatürk Türkiye'sine sahip çıkıyor.

Yüzde 1 ise ancak MHP Genel Merkezi ve yandaşı bazı teşkilatlar olabilir. Kampanya boyunca yapılan araştırmalar ülkücü tabanın 'hayır' kararlılığını net olarak ortaya koydu.

Gelelim CHP'ye.

Her ne kadar Kemal Kılıçdaroğlu bu referandumun hedefine AKP tarafından konuluyorsa da AKP tabanında da bu tavrın eleştirildiğine tanık oluyorum.

Çünkü mağdur yaratıyorlar ve Türk halkı mağdurun yanında yer alıyor.

CHP'ye topyekûn hayır kampanyası yürütüyor.

Bakınız Deniz Baykal'a günlerdir adım adım Türkiye'yi geziyor ve siyasi deneyimi ile Anayasa değişikliğine ilişkim maddeleri ve mahsurlarını vatandaşlara yalın bir dille anlatıyor.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun yanı sıra tüm milletvekilleri evlerinin yolunu unuttular diyebilirim.

Müthiş bir çalışma temposu içindeler.

Peki, AKP ne durumda derseniz Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Bakanlar devlet imkânları ile Evet kampanyası yürütüyorlar ama ben bu heyecan ve çalışmayı tüm AKP milletvekilleri için söyleyemeyeceğim.

Çünkü ortada yoklar.

Bu referandum çok açık ve net şekilde gösterdi ki Türkiye'de demokratik parlamenter rejimin, Atatürk ilke ve inkılaplarının teminatı MHP'nin ülkücü tabanı ve CHP'dir.

Gerek ülkücü gerekse halk partili seçmene çağrım sandığa gitme oranını yüksek tutmak için gayret sarf etmeleridir.

Gün küskünlük ve yılgınlık günü değildir.

Gün demokratik parlamenter rejime sahip çıkma ve tek adam rejimine tepki gösterme günüdür.

Bu da ancak sandığa gitmekle sağlanır.

Yazarın Diğer Yazıları