Rektör Rektör olalı böyle zülum görmedi. Rektöre odasının önünde Metallica dinlettiler

Rektör Rektör olalı böyle zülum görmedi. Rektöre odasının önünde Metallica dinlettiler
Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör olarak atanmasıyla tartışmaların odağı haline gelen Melih Bulu’yu öğrenciler Metallica şarkılarıyla protesto ettiler.

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’yle Boğaziçi Üniversitesi’ne yeni rektör atanmasına öğrenciler ve akademisyenlerden tepkiler gelmeye devam ediyor. Rektör olarak atanan Melih Bulu’yu Rektörlük binası önünde protesto eden yüzlerce öğrenci, güney meydanda bir süre bekledikten sonra sahil tarafından Kadıköy'deki eyleme katılmak üzere Beşiktaş'a doğru yürüyüşe geçti. Kadıköy'de ise yurttaşlar eyleme destek vermek için toplandı. Boğaziçi öğrencileri, Beşiktaş'tan motorlara binerek saat 16.25'te Kadıköy'e geldi ve kendilerini bekleyen kalabalıkla buluşarak protestoya devam ettiler.

METALLICA’LI İSTİFA ÇAĞRISI

Rektör Melih Bulu, Haber Türk'te katıldığı programda kendisinin de Boğaziçili olduğunu anlatırken, kendisini “ Metallica dinleyen rektörüm” diyerek tanımlamıştı. Bugün ise Bulu’nun bu açıklaması üzerine öğrenciler, Metallica grubunun 'Master of Puppets' adlı şarkısıyla istifaya çağırdı. Grubun diğer ‘Sad but true' (Acı ama gerçek) adlı şarkısına da protestoda yer verdiler.

İlgili Haberler