Remzi Özdemir bankaların şeytana bile taş çıkartan cinliğini açıkladı

Remzi Özdemir bankaların şeytana bile taş çıkartan cinliğini açıkladı
Bankaların son günlerde referanslı veya özel oran adı altında yaptıkları kampanyadan vatandaşın zarar ettiği ortaya çıktı. Ekonomist Remzi Özdemir bankaların, şeytana bile şapka çıkartan cinliğini anlattı.

Remzi Özdemir bankaların şeytana bile taş çıkartan cinliğini açıkladı. Zararı vatandaşın cebinden çıkartmışlar

Yeniçağ gazetesi yazarı  Remzi Özdemir bankaların, şeytana bile şapka çıkartan cinliğini anlattı. Özdemir, bankaların son günlerde referanslı veya özel oran adı altında yaptıkları kampanyada vatandaşın uğratıldığı zararı ortaya çıkardı.

Remzi Özdemir''in açıklamaları şöyle:

Batık kredileri kâğıt üzerinde yüzdüren bankalar, bu zararı vatandaşın sırtından çıkartmaya çalışıyor.  Bankalar Merkez Bankası faizlerinin yüzde 19’a yükseltmesinden sonra gözünü vatandaşın mevduatına göz dikti. 

Bankalar vatandaşa daha az faiz vermek ve parasını bedava kullanmak için şeytanın bile aklına gelmeyecek bir kampanya başlattı. 12 Mayıs’tan itibaren başlayacak Ramazan Bayramı nedeniyle bankalar parasını bayram boyunca faizsiz tutan müşterilerine daha yüksek faiz teklif etmeye başladılar. Ancak bankaların bu kampanyasının da arkasında büyük vurgun çıktı.

Bankalar 12 Mayıs’ta parasını 1 aylık vadeli yatıran vatandaşa yüzde 18 faiz veriyor.  Parasını pazartesi yani 17 Mayıs’a kadar faizsiz tutanlara ödül olarak yüzde 18,25 faiz veriyor. Ancak bankacılık uzmanları, bu hesaptan bankanın karlı, vatandaşın ise zararlı çıktığını ortaya koydular.

100 BİN LİRADA ZARAR

Hesap uzmanları 100 bin liralık bir mevduatı baz alarak, parasını bankaların bu kampanyasına yatıran vatandaşın 5 günde 216 lira zarar ettiğini belirlediler.

12 Mayıs valörlü 33 gün 14 Haziran vade bitişi olan 100 bin liralık mevduatın yüzde 18 faiz ile ile net getirisi 1.546 lira ediyor. Vatandaş bankanın 18.25 kampanyasına katılması halinde ise yani 17 Mayıs valörlü 28 gün 14 Haziran vade sonunda yüzde 18,25 faiz ile 1.330 lira kazanıyor. Faiz oranı 0.25 daha fazla olmasına rağmen vatandaş 100 bin lirada 216 lira zarar ediyor. Bu zarar bankaya yatırılan mevduatın artması ile katlanıyor.

YÜZDE 21.25 KURTARIYOR

Bankaların tuzak kampanyasından vatandaşın zararlı çıkmaması için 17 Mayıs’ta en az yüzde 21.25 faiz vermesi gerekiyor.