Remzi Özdemir herkese hazır olsun diyerek duyurdu

Remzi Özdemir herkese hazır olsun diyerek duyurdu
Dolarda yaşanan dalgalanmaları Yeniçağ TV'de Gülay Tuncel'e değerlendiren ekonomist Remzi Özdemir, doların fırlayacağı rakamı açıkladı.

Dün akşam ani bir yükseliş ile 13,50''ye çıkan dolar bugün 12,60lara kadar düştükten sonra yeniden yükselişe geçerek 12 lirayı aştı. bu gelişmelerin öncesinde ise Pazartesi gece saatlerinde de 11’lerde olan dolar gece ani bir yükselişle 12.35’lere kadar gelmişti. Peki Neden geceleri devamlı bu yükselişler gerçekleşiyor?

Remzi Özdemir''in açıklamaları şöyle:

Yaşananlar aslında olayın tamamen ipinin ucunun kopması, Erdoğan’ın dün kabine toplantısı sonrası yaptığı konuşmalar oldu. Tabiki uluslar arası piyasalarda Türk Lirası o sıra işlem görüyordu ve panik bir şekilde hızla dolar 11.402’ın üzerine çıktı. Ancak sabah baktığımızda dolarda yeniden panik alışların başladığını gördük. Yani şunu söyleyebiliriz Erdoğan konuştukça tl değer kaybetmeye devam edecek. Şu anda TL dünyadaki Uganda para biriminden tutun da Afrika’nın bilmem hangi ülkesinin para birimine göre değer yitiriyor.

NEDEN GECE YÜKSELİŞ DAHA FAZLA DİKKAT ÇEKİYOR?

Piyasalar 18’de kapanıyor ama Türkiye uluslararası piyasalarda işlem gören bir para birimi. Yani sadece bizde 18de döviz bürolarımız kapanıyor diye değil. Geceleri de döviz alabiliyorsunuz. Ertesi gün doların daha da yükseleceğini düşünerek alım yapıyorlar. Doların yükseliş nedeni bu. Baktığımızda dün gece doların 11.40’larda olduğunu görüyoruz. Yani o fırsatla alım yapan insanların bugün yüzde 5 yüzde 6 kazançlı olduğunu görüyoruz. Dolardaki abni yükselişin nedeni bu panikle alım yapan insanlar.

Dolar kontrolsüz bir şekilde yükseliyor. Cumhurbaşkanı ise çıkmış her şey bizim kontrolümüz altında yapılıyor diyor. Hayır hiçbir zaman kontrolü altında yapılmıyor. Şu an bir panik havası var. Olanlar ekonomi politikasının iflası ve halkın derin bir fakirliğe yuvarlanmasından başka hiçbir şey değil. MB müdahele edemiyor çünkü rezervleri ekside. Yani MB dolara müdahale edebilmesi için başka bir yerden rezerv bulması lazım yani swap yoluyla alması lazım ki artık swapı da yapamıyor doğru dürüst ya da IMF ye gitmesi lazım. Türkiye’ye doğrudan yatırım gelmesi lazım.

DOLARIN DİP SINIRI YOK MUDUR 15’E DOĞRU GİDİYORMUYUZ?

Akıl dışı politikayı Ak parti sürdürdüğü sürece dolar 15 TL olur. Dünyanın hiçbir yerinde kabul olmayan bir ekonomi politikası uygulanıyor. Yüksek faizin enflasyona neden olduğu söyleniyor. Hayır tam tersinin dünyanın her yerinde yüksek enflasyona karşı faiz silahı çekilir. Bütün dünya Merkez Bankaları faiz arttırırken Türkiye tam tersi cumhurbaşkanın savunduğu faizin enflasyona neden olduğu savını doğru çıkarmaya çalışıyor. Öyle bir şey yok. Durum ortada dünyadaki bütün gelişmekte olan ülkelerin para birime bakıyoruz değer yitirmezken TL değer yitiriyor. İşte bu da uygulanan politikanın iflasını gösteriyor.

ALTIN

Dolar yükseldiği için altın da yükseliyor. Onun dışında özel bir durumu yok. Ama genel olarak baktığımız zaman doların yükseliş eğilimini devam ettireceğini görüyoruz. Türkiye cennet ama 5 Müteahhit için cennet. Devletin garantisi ile ihaleler alan ve devletten geçilmeyen köprüler için kullanılmayan havalimanlarından paralar alan müteahhitler için gerçekten cennet. Ama ısrarla şunu söylüyorum. Artık Türkiye’de derin bir fakirlik dönemi başlamıştır. Herkes bu fakirliğe kendini hazırlasın.

İlgili Haberler