Erdoğan’ın çağrısına rağmen faizi indirmeyen Merkez Bankası Başkanı'na yol göründü

Erdoğan’ın çağrısına rağmen faizi indirmeyen Merkez Bankası Başkanı'na yol göründü
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “faizi indir” çağrısına rağmen Merkez Bankası ‘nın dün gerçekleşen Para Politikası Kurulu toplantısında faizi sabit tuttu. Yeniçağ ekonomi yazarı Remzi Özdemir ise, faiz indirmediği için görevden alınan Merkez Bankası Başkanları listesine Şahap Kavcıoğlu’nun da katılabileceğini belirtti.

Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu yönetimindeki son PPK toplantısında da faiz indirimine gitmedi. Böylece Kavcıoğlu yönetiminde gerçekleşen beşinci toplantıdan da faiz indirim kararı çıkmamış oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın indirilmesi yönünde yaptığı çağrıya rağmen faizlerin sabit tutulması dikkat çekerken, Yeniçağ yazarı Remzi Özdemir’den çok çarpıcı bir iddia geldi.

Özdemir bugünkü yazısında, Son 5 toplantıda faiz indiremeyen Prof. Şahap Kavcıoğlu''na sıra geldiğini ima etti.

Özdemir, Erdoğan’ın en iyi anlaştığı Merkez Bankası Başkanı Murat Uysal’ın bile faizi indirirken dolar kurunu tutmak için 128 milyar doları harcadığını söylerken, Uysal’ın bile bu görevde 1 yıl kadar kalabildiğini yazdı.

Yazısının sonunda görevden alınan Merkez Bankası Başkanları sırasına Şahap Kavcıoğlu’nun da girebileceğini öne süren Özdemir “Erdoğan bir gece yarısı Prof. Şahap Kavcıoğlu''nu görevden alırsa şaşmayın. Çünkü o da kötü olmaya en iyi adaylardan biri. Ne diyelim Erdoğan iyi, etrafı kötü...” sözleriyle yazısını bitirdi

İlgili Haberler