Rengini gören hayran kalıyor… Adeta bir cennet

Rengini gören hayran kalıyor… Adeta bir cennet
Karaman'ın Ermenek ilçesinde Ermenek Çayı üzerindeki Nadire Kanyonu eşsiz rengi, çevresindeki bitki örtüsü ve metrelerce uzunluğundaki dik kayalarla doğa tutkunlarının yeni gözdesi oldu.

Rengi nedeniyle "Turkuaz Gölü" olarak da adlandırılan ve 61 bin 45 kilometrekarelik alanıyla Türkiye'nin 4. büyük baraj gölü olan Ermenek HES Baraj Gölü, yüksekliğiyle de 2. sırada yer alıyor. Çam, sedir ve meşe ormanlarının içinde bulunan göl, eşsiz rengiyle görenleri adeta büyülüyor.

5f1d54a055427f0c607cae48.jpg

Göl içerisinde Ambar Boğazı'ndan başlayan ve Nadire Köprüsü'nde son bulan 9 kilometre uzunluğundaki Nadire Kanyonu'nda, ziyaretçiler tekneyle de gezebiliyor. Suyun rengi ile gökyüzü ve kanyonun iki tarafını çevreleyen yer yer 250 metre yüksekliğindeki sarp kayalar, doğaseverlere büyüleyici bir atmosfer sunuyor.

2020-temmuz-toros-3.jpeg

Ziyaretçilerden Nevin Tümene, kanyonun güzelliğinden bahsederek, "Burada muhteşem bir görüntü var. Bunu ısrarla söylüyorum. Bir saattir kıyıda oturuyorum. Suyun kıyıya vururken çıkardığı ses, gölün güzelliği insana huzur veriyor." dedi.

2020-temmuz-toros-1.jpeg