Resmen açıklandı: İşte uçuş yapılacak şehirler

Resmen açıklandı: İşte uçuş yapılacak şehirler
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 1 Haziran itibarıyla hava yolunda iç hat uçuşlarının başlayacağını açıkladı. Karaismailoğlu, "1 Haziran’da İstanbul’dan Ankara’nın yanı sıra İzmir’e, Antalya’ya ve Trabzon’a da uçuş seferleri gerçekleştirilecek" ifadelerini kullandı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Anadolu Ajansı'na yaptığı açıklamada, korona salgını nedeniyle 28 Mart'tan bu yana havalimanlarında uçuşların durdurulduğunu anımsatarak, salgınla mücadelede alınan tedbirler sayesinde önemli mesafe kat edildiğini ve bu kapsamda ulaşım altyapısında normalleşme sürecine başladıklarını söyledi.

"ŞARTLARI KARŞILAYAN HAVALİMANINA SERTİFİKA VERDİK"

Salgının yayılma hızındaki düşüş sayesinde yeni bir döneme girildiğini vurgulayan Karaismailoğlu, "Hava yolunda ilk sefer, 1 Haziran saat 10.00'da TK2150 sefer sayılı İstanbul Havalimanı-Ankara Esenboğa Havalimanı uçuşu olacak." dedi.

Karaismailoğlu, tüm şartları karşılayan havalimanlarına Bakanlık tarafından sertifika verilmeye başlandığını bildirdi.

Bu kapsamda İstanbul, Sabiha Gökçen, Esenboğa, İzmir Adnan Menderes, Antalya ve Trabzon havalimanlarının sertifika almaya hak kazandığını açıklayan Karaismailoğlu, 1 Haziran'da ilk sefer öncesinde İstanbul Havalimanı'nın sertifikasının İGA yönetimine verileceğini söyledi.

Karaismailoğlu, havalimanlarına girişten, varış noktalarındaki havalimanlarından çıkışa kadar tüm süreçlerde izolasyona önem verileceğine dikkati çekti. Sertifika programı doğrultusunda fiziki şartların sosyal mesafe kuralına göre yeniden düzenlendiğini vurgulayan Karaismailoğlu, salgına karşı özellikle havalimanlarında bütüncül tedbirleri almaya özen gösterdiklerinin altını çizdi.

İŞTE UÇUŞ YAPILACAK ŞEHİRLER

Bakan Karaismailoğlu, 1 Haziran’da İstanbul Havalimanı'ndan saat 10.00’da yapılacak seferin yanı sıra saat 14.10’da İzmir’e, 11.15’te Antalya’ya ve 13.00’te Trabzon’a da sefer gerçekleştirileceğini bildirdi. 1 Haziran sonrasında bütün havalimanlarında da uçuşların kademeli başlayacağını aktaran Karaismailoğlu, şunları kaydetti:

"Havalimanlarında belirlenecek trafik sayısı kapsamında slot planlamalarını da yaparak havalimanlarında ve uçaklarda sosyal mesafe şartlarını sağlayacağız. Yolcu sirkülasyonunu en uygun düzeyde tutacağız. Tedbiri elden bırakmadan hava yolu ulaşımını vatandaşlarımızın hizmetine açıyoruz."