Resmi olarak açıklandı! Avrupa Şampiyonası Türkiye'de oynanacak

Resmi olarak açıklandı! Avrupa Şampiyonası Türkiye'de oynanacak
Uluslararası Basketbol Federasyonu (FIBA) Avrupa Yönetim Kurulu, korona virüs salgını nedeniyle fanus düzeninde organize edilecek Erkekler 2022 ve Kadınlar 2021 Avrupa Şampiyonası (EuroBasket) Elemeleri’nin Kasım 2020’de oynanacak pencerelerinin ev sahibi şehirlerini açıkladı. Buna göre Türkiye, kadınlarda ve erkeklerde ülkemizin yer aldığı grupların ev sahipliğini yapacak.

Erkekler ve kadınlarda turnuvaların her biri bir gruptan oluşacak ve grupların her biri dört takım veya bazı kadın grupları için üç takımdan oluşacak.

Kadınların elemeleri turnuvalarından üçü, ilgili grupların her birindeki katılımcı ülkelerle ek bir istişare turunun gerçekleşmesinin ardından önümüzdeki günlerde onaylanacak. Herhangi bir grup için bir ev sahibi belirlenememiş olursa, bu grubun maçları önceden belirlenmiş fanuslardan birinde oynanacak.

Basketbol Federasyonun'ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"FIBA Avrupa Yönetim Kurulu, Covid-19 pandemisi nedeniyle fanus düzeninde organize edilecek Erkekler ve Kadınlar Avrupa Şampiyonası Elemeleri Kasım penceresinin ev sahibi şehirlerini açıkladı. Buna göre Türkiye, kadınlarda ve erkeklerde ülkemizin yer aldığı grupların ev sahipliğini yapacak.

Türkiye Basketbol Federasyonu’nun bugüne kadar düzenlemiş olduğu sayısız FIBA organizasyonunu da göz önünde bulundurarak başvuruyu kabul eden FIBA Avrupa Yönetim Kurulu, müsabakaların İstanbul’da oynanmasına karar verdi."

ekran-goruntusu-2020-10-09-071049.jpg