Reza Zarrab'ın mal varlığına el konuldu

Reza Zarrab'ın mal varlığına el konuldu
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca başlatılan soruşturma kapsamında, Reza Zarrab ve yakınlarının mal varlıklarına el konulması kararı verildi.

ABD’de yargılanan ve şu sıralar ‘tanık’ sıfatıyla ifade veren Reza Zarrab’ın ve yakınlarının mal varlığına İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca başlatılan soruşturma kapsamında el konuldu.

Reza Zarrab; şarkıcı Ebru Gündeş ile evli. Karardaki ‘yakınlarının’ ifadesinin, Gündeş’in mal varlığını da kapsadığı iddia edilmişti ancak açıklanan listede Gündeş’in bulunmadığı öğrenildi.  Listede Zarrab’ın Ebru Gündeş’ten olan çocuğu Alara Sarraf da yer aldı.

İşte malvarlığına el konulanlar;

Reza Zarrab
Alara Zarrab
Hüseyin Zarrab
Şebnem Zarrab
Can Zarrab
Mehmet İbrahim Burhanettin
Behruz Büyükoğlu
German Ghanbari Arablou
Hüseyin Karabeyli
Bahram Dargan Moghaddam
Aydın Harazi
Serdar Güneş
Ali Hossein Zadeh
Göksel Kum
Perviz Leki
Ahmet Saygın
Omid Mohagieh
Hüseyin Nobar
Mohammed Deza
Ali Polat

REZA ZARRAB'IN ORTAK OLDUĞU ŞİRKETLER ŞÖYLE:

ROYSAR DENİZCİLİK ENDÜSTRİYEL MAKİNE VE KIYMETLİ MADENLER SANAYİ TİCARET ANONİM ŞİRKETİ
ROYSAR HOLDİNG ANONİM ŞİRKETİ
ROYSAR GIDA DIŞ TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ
ROYSAR ALTIN TİCARET İTHALAT VE İHRACAT LİMİTED ŞİRKETİ
ARE HAVACILIK ANONİM ŞİRKETİ
ROYSAR MOBİLYA DEKORASYON SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ

OTELCİLİKTEN AYRILMIŞTI

2013 yılında otelcilik alanında yatırım yapmak için kurduğu Arkla Otelcilik Yönetim Kurulu Başkanlığı'ndan ABD'de gözaltına alınmadan beş gün önce 14 Mart 2016 tarihten ayrılmıştı. Şirket kurulduktan sonra, Kabataş'taki Aksigorta'nın Genel Müdürlük binasını 72 milyon dolara satın aldı. İstanbul Boğaz'ında Kanlıca'da iki adet yalının sahibi olan Sarraf'ın Kandilli'de bir köşkü bulunuyor.

ZARRAB AİLESİNİN AVUKATINDAN AÇIKLAMA

Zarrab Ailesi'nin avukatı Şebnem Eriş yaptığı açıklamada “Ailenin mal varlığına el konulması kararını şaşkınlıkla karşılıyoruz” dedi.

Avukat Eriş, Ebru Gündeş’in isminin listede olmamasıyla ilgili “Çiftin ortak çocukları Alara Sarraf’ın ismi var. Ebru Gündeş’in önceki güne kadar bir boşanma davası açmadığını biliyoruz. Bize ulaşan bir boşanma başvurusu da yok. Gündeş’in isminin listede olmaması, kızları Alara’nın isminin listede olmasının nedeni bilmiyorum” dedi.

İlgili Haberler